Jag föreläser och klädtipsar i Norrköping 12 juni

På tisdag 12 juni tar jag tåget till Norrköping för After Work med Varié, något som ska bli så himla kul. Kolla bara:

Foto: Damon Hatefi

Och självklart skulle det vara så roligt om du kan och vill komma! Samt ta med nära och kära för en fin sommarkväll i Variés magiska pop up-butik mitt i Knäppingsborg. 

Mer om eventet nästa vecka hittar du här: After Work hos Varié

Hållbara shoppingtips

Min lista med hållbara shoppingtips uppdateras ständigt, och senaste tillskottet är Asket.

Asket gör herrkläder med den klassiska basgarderoben som grund. Kvalitet och total transparens när det gäller såväl produktion som prissättning är deras signum.

Asket

Och de är ett strålande exempel på det jag berättade om förra veckan här: Vilka får vara med på min lista med Hållbara Shoppingtips?. Jag träffade en av grundarna över en kaffe för några veckor sedan och under en dryg timme pratade vi utmaningar, avvägningar och hållbarhet. Ja, allt det där som avgör var företaget verkligen står och vad de brinner för. Och om det är samma sak som jag, ja, då platsar de på min lista.

Asket jobbar i dagsläget exempelvis inte med ekologiska material, utan har än så länge fokuserat på aspekterna kvalitet och social hållbarhet. D v s deras plagg ska hålla länge, de rear aldrig och de ska vara helt transparenta med exakt allt i sin produktion. Och utifrån det, att jag tycker att helheten är genuin och väl genomtänkt, är de med på listan trots att deras bomull alltså inte är eko (däremot spårbar)

Men med det sagt: Asket utvecklar sitt hållbarhetsarbete konstant och lyssnar mycket på sina kunder, så jag skulle inte bli förvånad om ekologiska material är något de kommer att satsa på över tid.

Händer nästa vecka

Nästa vecka blir det som sagt en tur till Norrköping (vi ses väl!?) och därefter blir det en dryg veckas semester! Vilket betyder helt ledig till efter midsommar. Men bara för det kommer det inte eka tomt här på bloggen: jag har nämligen preppat en drös bra inlägg!

Däremot tar webshopen en liten paus, så alla beställningar som läggs 14-24 juni kommer att skickas den 25 juni. Och det samma gäller mail, bloggkommentarer och sociala medier: jag svarar och följer upp allt den 25e helt enkelt!

Förresten, har du något bra Norrköpingstips? Något jag inte får missa under min dag där?! Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.