Jag får pris från Erikshjälpen, föreläser i Växjö och två andra roliga grejer

Nästa vecka bjuder på två skojiga saker, och så berättar jag om två andra saker värda att spana in:

Prisutdelning Sveriges Second Hand Profil 2019

För några veckor sedan berättade jag att jag blivit tilldelad Erikshjälpens pris Sveriges Second Hand Profil 2019, och nu på torsdag den 28:e mars är det prisutdelning på The Lobby i Stockholm. Jag kommer att hålla en miniföreläsning och så blir det finfint mingel och häng med andra second hand-peppade. Och du är självklart välkommen!

Mer info och anmälan här: Prisutdelning Sveriges Second Hand Profil 2019

Det är helt gratis och öppet för alla, The Lobby är ju dessutom ett hållbart mode-mecka just nu (något jag skrev om för någon månad sedan) Bland annat finns flera märken som du hittar på min lista med Hållbara Shoppingtips representerade på plats. Hoppas vi ses på torsdag!

Jag föreläser i Växjö lördagen 30 mars

På fredag och lördag, 29: e och 30:e mars, hittas jag i Växjö. Kommunen storsatsar på Earth Week (så grymt!) och på fredag föreläser jag för gymnasiet och högstadiet, och på lördagen håller jag en öppen föreläsning i samband med ett stort klädbyte.

K 13.00 föreläser jag om Slow fashion på Växjö Konserthus (ingång från Teatertorget. Mer info om föreläsningen, klädbytet och alltg annat som händer samma vecka hittar du här:

Växjö Kommun, Earth Week

Föreläsningen och klädbytet är gratis och öppet för alla.

Foto: Oskar Swerlander/Erikshjälpen

Foto: Oskar Swerlander/Erikshjälpen

Trine - instaskolan

I början på förra veckan snackade jag pengar här på bloggen: och att det är min nya utmaning till mig själv. Att helt enkelt få ordning och koll på det här med hållbarhet, klimatsmarthet och pengar. Något som är lättare sagt än gjort. Läs gärna hela det inlägget om du inte redan gjort det: Klimatsmart sparande och hållbara investeringar - nu kör vi!

Nu är jag också igång med den pengaskola som jag kommer att hålla en gång i veckan i mina Instagram stories (del två kommer att släppas senare idag, och del 3 i början på nästa vecka) Du hittar den via min Instagramprofil här: @johannanswe eller direkt här: Hållbar cash (Obs, du måste ha en Instagramanvändare för att kunna se)

Stort reportage i Femina

Och så kom jag precis på att jag helt glömt att berätta om det här fina reportaget i Femina: Johanna Nilsson: ”I framtiden kommer vi sälja ett par jeans sex gånger”. Intervjun ligger på webben men också i senaste numret av papperstidningen. Jag snackar material, hur en tar första steget mot en hållbar garderob samt siar om framtidens mode.

Om något av allt detta väcker minsta lilla fundering, fråga eller tanke - hojta till!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.