Jag är Sveriges Second Hand Profil 2019!

I höstas fick jag ett telefonsamtal som fick mig att nästan börja gråta. Det var Erikshjälpen Second Hand som ringde för att berätta att jag vunnit Sveriges Second Hand Profil 2019! Något som känns så förbaskat fint och stort att jag helt ärligt inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Dessutom har jag inte fått berätta för någon förrän idag - så jobbigt att vara tyst i flera månader! Men nu äntligen alltså:

Foto: Oskar Swerlander

Foto: Oskar Swerlander

Motivering Sveriges Second Hand Profil 2019 – Johanna Nilsson

Blogg, podd, bok, föreläsningar – plattformarna är många men den röda tråden genomgående. Istället för att sticka huvudet i sanden och resignera inför sin egen klimatångest har Sveriges Second Hand Profil 2019 valt att kanalisera sin oro i ett djupt engagemang för hållbarhet och klimatsmarthet. Genom lika stora doser kunskap som inspiration vill hon få fler att göra aktivt hållbara val, i livet i allmänhet och när det gäller konsumtion av kläder och textilier i synnerhet. På ett uppmuntrande och handfast sätt utmanar hon oss alla att ändra tankesätt och leta second hand i första hand – alltid.
— Motivering Sveriges Second Hand Profil 2019

Om priset

Utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil delas ut årligen till någon som på ett särskilt sätt har utmärkt sig inom second hand. Förutom diplom och en statyett får pristagaren rätt att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt motsvarande 25 000 kronor. Tidigare har bland andra Elsa Billgren, magasinet Scandinavian Retro och Anna Lidström fått utmärkelsen.

Priset Sveriges Second Hand Profil 2019 delas ut torsdagen den 28 mars på The Lobby i Stockholm.

Här har Erikshjälpens Second Hand skrivit mer om allt: Johanna Nilsson är Sveriges Second Hand Profil 2019

Jag är så otroligt glad för det här priset - och undrar om ni har något skojigt tips på hur jag borde fira ?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.