Jag är med i Plus tisdag 24 april

Just nu är jag i Umeå - och för första gången någonsin har jag åkt tåg hit. Ja, det är sant. Men om en, som jag, har bott några år i Umeå är det här med att ta flyget Umeå-Sthlm så himla vedertaget. Men i och med min nya målbild för året Klimatångest och att flyga och Klimatskam, respepp och Klimatriksdagen så fanns det alltså bara ett alternativ. Och så jädra gött det känns! (Extra fint kändes det såklart att få "kräva" tåg när SVT skulle boka min resa. En liten liten vardagsaktivism som känns bra i magen, hehe!)

Plus: 24 april kl 20.30, SVT 2

Så som sagt: Umeå. För första gången på över 1,5 år. Jag ska träffa kompisar, spana in allt som byggts och hänt i stan. Och sedan på tisdag är jag med i Plus. Det sänds kl 20.30 på SVT 2. Samma dag som Fashion Revolution Day, d v s 24 april. Känns som en så stor ynnest att få vara med och prata hållbart mode i det sammanhanget.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Polarn o Pyret:s ECO-märkning

Angående konsumentmakt och -påverkan: det om något är vad veckans Polarn o Pyret-fokus verkligen vittnar om: Polarn o Pyret:s ECO-märkning betyder inte ekologisk. Tack för det alla ni som har gillat, delat, kommenterat och spridit ordet vidare! (Och fortsätter att göra det!)

For the record ska sägas att jag nu fått veta att Po.P kommer att göra om sin märkning inom någon månad. Vilket såklart är superbra. Men i sann källkritisk anda vill jag ändå flagga för att det också är ett väldigt praktiskt sätt för dem att hantera situationen! Genom att besvara kritiken genom att bara blicka framåt ("nu vänder vi blad"-retoriken du vet) så tycker jag faktiskt inte riktigt att de tar ansvar. Vi är ju uppenbart många som känner oss lurade nu, och om det bör vi faktiskt också prata om!

Händer nästa vecka

Umeå och SVT är självklart i fokus nästa vecka. Precis som att det är Fashion Revolution Week. Och på fredag tar jag tåget till Jönköping.

Föreläser för Jordbruksverket i Jönköping

Yes, kl 12 föreläser jag om Slow fashion för Jordbruksverket i Jönköping. Något jag verkligen längtar till! Förra året föreläste jag och Jennie för Naturvårdsverket och deras personal - och trots att jag var höggravid med förvärkar så var det magiskt roligt. Så jag räknar med något liknande nu, minus bebisstress.

Har du något speciellt som du längtar lite extra till? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.