Höstens stora nyhet - second hand!

För ungefär ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om varför jag har valt att inte släppa nya kollektioner med JohannaN varje säsong (det inlägget hittar du här: Varför vi tycker att höstkollektion är en dålig idé) Men bara för att jag inte släpper nya smycken flera gånger per år händer det ju massor av andra saker. JohannaN ska ju aldrig vara ett märke som står still. Och därför tänkte jag nu släppa det som kommer att bli JohannaN:s stora höstnyhet!

Förra året, i samband med att jag öppnade butik, så lanserade jag ett hyrkoncept. Mer om det här: Köp inte nya smycken till festen - hyr istället. Och nu känner jag alltså att det är dags att ta nästa steg. Jag har haft den här idén i flera år, men nu i oktober är det alltså dags: second hand-försäljning av smycken från JohannaN, och det kommer att fungera så här:

JohannaN Second HandDu har kanske ett smycke från oss som du har ledsnat på eller helt enkelt slutat att använda. Och istället för att det ska ligga oanvänt i byrålådan så lämnar du in det till oss. Tillsammans med en hälsning från dig och en liten historia om vad smycket hittat på för roligt när det varit i din ägo. I utbyte får du ett presentkort på 35 % av smyckets nypris (eller motsvarande modell som säljs idag). Presentkortet kan du sedan köpa eller hyra nya smycken ifrån oss med. Vi putsar upp och lagar smycket och säljer det sedan i befintligt skick för 50 % av smyckets nypris, självklart tillsammans med din hälsning. Och smyckena kommer att kunna köpas både på www.johanna-n.com och i vår butik på Frejgatan 47.

Jag tror på att skapa så många olika intressanta och roliga sätt som möjligt att konsumera på. Det måste ju både vara lätt och roligt att göra mer hållbara val. Och att köpa nytt, hyra eller köpa second hand är tre olika sätt att använda samma produkt - i det här fallet ett smycke från JohannaN. Och du väljer det som passar dig allra bäst för tillfället!

Så, fundera gärna redan nu på om du har något smycke som du är intresserad av sälja tillbaka till oss?! I så fall: maila mig på johanna@johanna-n.com. Jag börjar nämligen gärna insamlingen redan nu. Allt för att vi ska ha en hel drös med finheter när vi lanserar second hand-konceptet om ungefär en månad!