Hösten - hur gick det med min sex timmars arbetsdag?

Jag har ju det här året jobbat mot sex timmars arbetsdag - något jag berättade om bl a här: Hösten 2018 - mina mål och tankar. Så, hur har det gått i höst? Det gick väl sådär kan jag säga.

Klimatklubben kom emellan.

Som en stor fet krasch mitt i allt. Och jag är så förbaskat tacksam.

Jag, Emma och Maria har jobbat väldigt mycket sedan den 8:e oktober när vi släppte Klimatklubben. Intensivt och rätt galet. För att allt blivit så mycket mer än vad vi i vår vildaste fantasi någonsin hade kunnat föreställa oss.

Foto: Jana Eriksson

Klimatklubben kom emellan

På drygt sex veckor har Klimatklubben växt till 20 000 följare på Instagram, snubblande nära 10 000 medlemmar i vår Facebook-grupp. Vi har varit med i morgonsofforna i både SVT och TV4, intervjuats av Expressen, Metro och massvis med annan media och blivit inbjudna till riksdagen.

I Facebook-gruppen bubblar det av engagemang och initiativ från alla fantastiska medlemmar - bl a denna kampanj Klimatnytt i SVT och SR som på bara några veckor samlat över 15 000 namnunderskrifter! Och vi växer hela tiden - och nya fantastiska saker är på gång. Precis hela tiden!

Klimatfrågan har verkligen lyfts upp på agendan de senaste månaderna, och vi är en del av det. Det gör mig så vanvettigt stolt och glad. Och hoppfull. För någonstans känner jag nu att vi verkligen kan fixa det här.

Tillsammans kan vi flytta berg. För vi är många: och vi har alla ett maktutrymme i vår egen vardag. Genom de personliga valen, hur vi pratar med vår omgivning samt vad vi gör i våra respektive yrkesroller. Hur vi skapar opinion för att såväl privatpersoner, företag och politiker ska jobba tillsammans framåt. Ja, tillsammans.

Jag är helt enkelt så förbannat hoppfull - och känner bara: nu jädrar trycker vi på från alla håll och kanter. Framåt framåt.

Att bygga struktur för den personliga hållbarheten

Nästa vecka har jag nästan helt tomt i kalendern - och det känns så skönt. Senaste veckorna har varit intensiva - och vi (jag, Emma och Maria) har gjort vårt allra bästa för att parera och delegera. Och vi rör oss framåt mot en mer hållbar vardag för oss tre också - för i någon månad/en kortare period fixar en det här tempot, men inte för alltid.

Så det är där vi är nu: att bygga strukturer och strategin för att förvalta allt det Klimatklubben hittills har lyckats dra igång så att alla vi över 20 000 som är med blir en kraft att räkna med länge länge framöver!

Klimatklubben - jag hade aldrig planerat att du skulle uppta så mycket av min höst. Men hej så förbannat tacksam jag är! För allt du har öppnat upp och skapat. Och det där med sex timmars arbetsdag - det kör vi på nästa år! Åtta timmar är mer rimligt just nu! =)

Om du är med i Klimatklubben - får du mer än gärna dela tankar och reflektioner kring det! <3

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.