Hösten - här kommer jag!

Idag känns det lite som att hösten officiellt startar - i alla fall jobbmässigt. Den senaste veckan har jag haft semester, vilket har varit så vansinnigt skönt. (Mitt och Jennies brandtal från Way Out West finns förresten, tillsammans med alla de andra, här: WOW talks Lördag Vårt klipp hittar du allra längst ner) Och nu, 21 augusti tror jag att jag är redo att köra igång hösten. 

Och den kommer att handla om följande saker: 

Föräldraledig och jobba samtidigt...

D v s att balansera faktumet att jag är hemma hela dagarna med Ingrid samtidigt som att jag också jobbar 25%. Och ju större hon blir desto mindre sover hon. Vilket betyder klurigare att också arbeta. Så kanske blir det så att jag får jobba kvällstid när vi är två vuxna hemma? Vi får se. Men jag ska försöka hålla mig till de timmar jag skrev om här i alla fall: Att koppla bort och av.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Jag skulle dock behöva en drös extra timmar nu närmaste veckan för att planera upp och sätta ramar för allt det jag vill och ska göra i höst. Jag siktar därför på att, än hur helig helgerna normalt är för mig, sätta mig på ett café en hel lördag eller söndag de närmaste veckorna för att verkligen få tid till detta! 

Föreläsa massor

Åh! Det här är så roligt så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Att föreläsa är verkligen det jag så innerligt älskar, och också både drömt om och jobbat för ska bli verklighet. Och i höst har jag en drös platser inbokade: Västervik, Göteborg, Sundsvall, Gävle, Stockholm, Linköping, Skövde, Borås, Kalmar, Saxnäs och Åre. Och det får gärna bli fler! (Så om du har tips på sammanhang och platser: säg gärna till!)

Under de här dagarna stannar Ingrid hemma med sin farsa - tur för oss alla att han kan ta ut strödagar av föräldraledighet eller semester lite när som!

Smycken

Yes, det här fortsätter precis som vanligt. JohannaN fortsätter att leva vidare precis som förut, men i höst hoppas jag kunna släppa hela två nya kollektioner. En ny i samarbete med FATTA och en helt under JohannaN:s flagg (något som var alldeles för länge sen!) Den enda skillnaden mot förut är att lagret återfinns i klädkammaren och kontoret på köksbordet (sa jag att jag bor i en tvåa....?)

Utveckla bloggen

Det här är nästa grej jag så gärna vill ta mig tid till! Det finns så många inlägg som jag vill skriva. Jag vill fortsätta göra matnyttiga guider om material, berätta mer om vad olika butikers och kedjors hållbarhetsarbete egentligen betyder, ta reda på hur en egentligen ska kasta textil och mycket annat. Saker som jag tror att fler än jag funderar på och vill veta mer om. 

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Men det tar tid. Allt kräver nämligen timmar av research, så just nu klurar jag mycket på hur jag ska kunna skapa mig det utrymmet rent ekonomiskt. För så här är det, krasst nog: jag måste tjäna pengar. Och jag måste göra det alla de timmar jag jobbar. Något som har blivit sjukt viktigt i och med Ingrid.

När jag tidigare, under nästan tio års tid, inte kunnat ta ut lön varje månad så har det bara påverkat mig (och tro mig, det har varit väldigt många månader som sett ut så...). Men nu har jag för tusan försörjningsansvar de luxe! Så med det sagt: 

Det finns så sjukt mycket jag vill göra med den här bloggen, en plats jag hoppas är och kan vara en kunskapsbank och lite av en community när det gäller hållbart mode. Men jag kan bara göra det om det också kan vara betald arbetstid. Allt annat är omöjligt. Och det är hur jag ska kunna lösa det som jag nu funderar på. Och så här går mina tankar: 

Företagssamarbeten

Att samarbeta med företag är en förutsättning, och något jag vill fortsätta med men också göra mer av (1-2 gånger i månaden). Jag är väldigt stolt över de samarbeten jag hittills har gjort. Just för att jag bara arbetar med företag jag genuint gillar och som har ett grundmurat hållbarhetsarbete. Jag skulle aldrig någonsin jobba med någon (än hur bra de betalar) om det inte känns rätt i magen, och det hoppas jag du som läser verkligen förstår. Men jag har också en halvt formulerad idé om det här: 

Läsarfinansierat

Tankarna började snurra efter att en av ni fina som läser frågade om jag funderade på att ta emot månadsdonationer! Hon sa så fint: jag har lärt mig så mycket av dig, så jag skulle mer än gärna vilja betala lite.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

I exempelvis USA är det här ganska vanligt, men än så länge väldigt oprövat här i Sverige. Själva idén är alltså att bloggen till viss del skulle vara läsarfinansierad med många bäckar små (vi pratar 5-20 kr per person och månad.)

Jag har verkligen klurat några varv på det här, och det känns så läskigt att slänga ut en fråga om pengar. Men samtidigt gillar jag idén om gratis innehåll som alla får tillgång till, men att de som kan och vill gärna får stötta.

Allt för att jag ska kunna ta de där extra timmarna till att ta reda på just det som du funderar på (men inte har tid, ork eller kunskap att själv leta rätt på). Och på något märkligt sätt känns tanken på läsarfinansiering som att ni då också blir medskapare. Ja, att vi tillsammans jobbar mot en förändrad värld när det gäller mode och hållbarhet.

Så därför frågar jag: vad känner, tänker och tycker ni om det här? Är det fräckt av mig att fråga?! 

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.