Hopp om mänskligheten

Ibland krävs inte mycket för att en ska få ytterligare hopp om mänskligheten - och dansa fram en grå måndag.⁠

För det var precis det som hände i morse när jag öppnade min inkorg. Där låg två mail med ämnesraden SVT Opinion och avsändare som klingade medelålders män. Och lika delar egen erfarenhet som andras empiri gjorde att det knöt sig direkt i magen (sorry to say!). Denna typ av mail brukar nämligen aldrig vara bra.⁠

Helt ärligt var det exakt sådant här som gjorde att jag tvekade länge innan jag tackade ja till att i torsdags kväll debattera klimatfrågan i SVT Opinion Live. (När jag var med i Nyhetsmorgon för några veckor sedan tog det exakt en timme innan det första mailet från en klimatförnekare trillade in. Avsändare? Medelålders man)⁠

Foto: Linnéa Jonasson Bernholm


Men vet ni, de här två mailen var inte hat utan hejaop. Och de två plus alla ni andra som på olika sätt skickat finaste hejaropen efter TV-programmet - TACK! Alla era ord samt exakt NOLL hat och troll denna gång har gjort att jag verkligen känner hopp om mänskligheten och framtiden. Och att allt detta gör mig ytterligare lite rakryggad och modig att fortsätta.⁠

Eller vad säger ni om detta, ger hopp eller hur?!

Hej. Jag är 62 årig bilperson (har ett litet transportföretag med lastbilar) har så att säga gillat bilkörning sedan tonår. ⁠⁠Dina argument i tv debatten är så sunda så stillsamt förkrossande träffsäkra. Jag önskar dig allt gott.⁠⁠Bensinupprorets företrädare är en neandertalare / egoist / idiot. Du har min största beundran.⁠⁠ Med vänliga hälsningar”⁠

❤️ TACK! Du gjorde min dag!

Och det påminner mig också om att själv bli bättre på att höra av mig om det är något jag gillar eller vill backa upp. Just för att det betyder så oerhört mycket för den som får höra det - och att det är därför är värt de där 3 minuterna som ett mail tar att skriva!

PS. Missa in roligaste festen då Klimatklubben firar 1 år nu på onsdag i Umeå och kika gärna om jag kanske föreläser i just din stad inom en snar framtid? DS.

Brukar du vara bra på att höra av dig med hejarop eller gör du som jag och tänker mest?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.