Heta listan i Elle 2019, Kulturnyheterna och fyra andra pressklipp

Tack vare att Klimatklubben har växt så fort (igår sa följare 25 000 hej på Instagram!) den här hösten så har media uppmärksammat oss en hel del - och det känns så fantastiskt roligt. För det som, om något, är Klimatklubbens syfte så är det ju att sätta ljuset och uppmärksamma miljö, hållbarhet och klimat så mycket och så ofta som bara är möjligt.

Att få prata om det jag brinner för så att så många som möjligt lyssnar är en ynnest och något jag är oerhört tacksam över varje gång. Det är också på det sättet jag tror att jag kan bidra allra bäst till förändring.

Och med allt det sagt: det är därför det som hänt de senaste veckorna känns så roligt:

Klimatklubben på Elle:s Heta listan 2019

Klimatklubben är med på modemagasinet Elle:s lista med trender för 2019 (nr 1/2019). Klimatet och att prata klimat rankar de alltså som något av det hetaste nästa år - hur bra?!

Och kanske tolkar de det som en trend eftersom det är exakt vad vi är fler och fler som gör. Så du som har tjatat om hållbarhet, miljö och klimat länge: du var före trenden, en early-adopter helt enkelt. Finfint va?!

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Kulturnyheterna SVT - jag pratar hållbart mode

I går kunde den uppmärksamma tittaren spana in min nuna på SVT:s Kulturnyheterna. Jag pratar hållbart mode tillsammans med några andra stjärnor på området. Klippet hittar du här: Klimat- och miljövänliga kläder allt viktigare – men långt kvar för modeindustrin

Fyra andra pressklipp

Dessutom har jag också blivit intervjuad här:

Sydsvenskan

Sydvenskan skriver om årets julklapp och jag snackar begreppsförvirring med mera: Årets julklapp inspirerar till fler klädbyten och ökad materialkunskap

EFN: Ekonomi- och finansnyheterna

EFN har intervjuat mig på temat julklappar: Klimatinfluencerns hållbara klapptips

Extrakt

I forskningrådet Formas tidning Extrakt pratar jag också jul: Så fixar du den hållbara klappen

Sändaren

Och i den kristna tidningen Sändaren reder jag ut begreppen kring årets julklapp: Begreppet "återvunnet plagg” kan leda vilse

Nyhetsmorgon på juldagen

Jag ska ju strax ta långledigt, förutom en grej: TV4:s Nyhetsmorgon på juldagen. Kika gärna då!

Dessutom kommer det att i mellandagarna (mest troligt) släppas ett skojigt klipp på SVT Nyheter, jag pratar textilåtervinning samt gör ett roligt (och lite förfärande) test!

Har du några tankar eller funderingar utifrån det här inlägget? Lämna en kommentar så svarar jag!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.