Handgjorda ringar - mina tre favoriter just nu

Ringar i handsågad och handgjuten mässing från JohannaN - handgjorda ringar Ok, det är kanske inte helt otippat eller okänt att jag bara bär mina egna smycken. Anledningarna är två. Självklart skapar jag bara sådant jag själv gillar, men också insåg jag rätt snabbt när jag startade för snart sju år sedan att många blev förvirrade om jag hade något annat. "Åh! Är det där något nytt?" och så tvingades jag svara "nä, det har jag köpt/ärvt/fått".

Så då har det blivit så. Dessutom rätt smidigt då jag ju har en rätt outsinlig tillgång till just smyckesvariation (drygt 80 olika modeller att välja och vraka bland på hyrväggen i butiken)

Och mina smyckesfavoriter just nu när det gäller ringar är dessa tre. Uppifrån och ner: UMEÅ ring i justerbar storlek med mönster, 550 sek, Pe ring i justerbar storlek med stenbock, 550 sek och Tong ring med skalbagge i två fasta storlekar, cirka 16 och 18 mm i diameter, 450 SEK. De är alla, precis som alla mina smycken, handgjorda ringar.

Handsågade eller handgjutna i ren mässing, d v s det är ingen färg som kommer att flagna av med tiden som många andra lite billigare smycken kan göra. Utan de går att putsa upp i ungefär evigheternas evighet. En bra grej förresten som gäller alla smycken är att inte förvara dem i badrummet eller på andra fuktiga ytor. Mässing reagerar på luftfuktighet och kan ändra färg just pga det. Och om du är intresserad av det där med hur en tar hand om sina smycken på bästa sätt så finns lite skötselråd här.