Hållbart mode: 1 förjävlig grej och 2 fina

Hoppas du har en bra första vecka på året! Jag har! Som jag skrev i mitt förra inlägg: Mitt 2018 - drömmar och mål, så handlar mycket just nu om att sätta strukturer och planera upp. Hur och var jag ska arbeta (idag har jag exempelvis jobbat förmiddagen från ett café och nu efter lunch sitter jag på bibblan) men också hitta rutiner för att lyckas med de mål jag satt upp.

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

6 timmars fokuserad arbetsdag och med målet att sedan helt koppla bort och av, det är något jag kämpar på med. Hittills har det gått riktigt bra, låter töntigt men jag är säkert inte ensam om att tycka att det är en rejäl utmaning att helt släppa jobbet på kvällar.

Och det är i all den här planeringen jag skulle behöva er hjälp i en grej, men mer om det allra längst ner i det här inlägget (under "Fin grej 2"). Först två andra saker: 

Förjävlig grej 1

Igår delade Sveriges Radio Ekot denna film på sin facebook-sida, och om du inte redan sett den i ditt flöde, se den: "Över 1000 ton fårull slängdes förra året i Sverige"

Det här är helt enkelt så jäkla sjukt. Att svensk ull kastas och att vi sedan importerar den ull vi behöver. Det är dock ingen nyhet, jag skrev om det redan i min materialguide om ull förra året: Ull - allt du vill veta och lite till Men ändå!

Jag hoppas och tror att ju mer detta lyfts upp och delas, desto närmare kommer vi en förändring. För så här kan vi ju inte ha det. Och i det betyder det såklart att vi konsumenter måste vara beredda att betala lite mer för ylleplagg. Om vi nu ska ha ”råd” att tillvarata den svenska ullen. Så krasst är det. 

Men oavsett lösning, så är det bra att vi till att börja med blir varse om hur extremt skev verkligheten är. Först därefter kan det bli tal om förändring!

Fin grej 1

Och på tal om förändring och pepp: har ni sett finaste Free Spirit Shaking Souls (jepp, de är med på min lista med hållbara shoppingtips) posters?

Det finns fem stycken, men endast 20 st av varje. Och du hittar dem här: Free Spirit Shaking Soul. Så fina. Och bra present till sig själv som härlig nyårsinspo tänker jag?!

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Free Spirit Shaking Soul & artist Christine Johanson

Fin grej 2

Jag hoppas ni vet hur otroligt tacksam jag är för att ni läser och kommenterar här i bloggen. Men också för att fler och fler hittar hit, och också verkar stanna kvar! TACK! 

Det finns ingenting som gör mig så glad som när jag får höra att något jag skrivit här har hjälpt, inspirerat eller lärt er något nytt. Och det vill jag såklart fortsätta med! Så nu till det jag skulle vilja ha hjälp med, helt enkelt: vad vill ni läsa om? 

Ge mig era bästa förslag på rubriker på framtida blogginlägg - och jag lovar att göra det bästa jag bara kan av det! <3

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.