Hållbarhet för barn!

För många är barn bland det käraste och viktigaste vi har. När vi är borta är det dessa små människor som ska ärva vår planet och föra den vidare. Därför kanske man vill ge dessa barn en sån hållbar och ekologisk uppväxt som möjligt. Både för att barnen ska växa upp med hållbara värderingar, men även så att de har en planet att ta över, ta hand om och så småningom föra vidare.

Här nedanför har vi samlat några av våra favoriter när det kommer till hållbarhet för barn!

Kläder & accessoarer Många kläder och accessoarer innehåller kemikalier och gifter som hängt med från tillverkningen, och plagg för barn är tyvärr inget undantag. Vi har samlat fyra stycken butiker på nätet som säljer schyssta och hållbara kläder och accessoarer för barn och baby.

Medvetenmini - Ekologiska kläder för barn och mamma samt inredning och hudvård. Littlebloom - Giftfria och ekologiska barnkläder i fin kvalitet och design. Tinytinyone - Hong Kong-baserat företag med GOTS-certifierade barnkläder. Ekotjusigt - Produkter fria från cancerframkallande och hormonstörande ämnen.

Hållbart för barn

Leksaker Precis som med kläder innehåller leksaker ofta skadliga ämnen och gifter, vilket kan vara ett problem då leksaker ofta tuggas på. Vi har därför samlat våra webshopsfavoriter som erbjuder giftfria och pedagogiska leksaker.

Good for Kids - Ekologiska och pedagogiska leksaker för stora och små. Ekokul - Schyst producerade och ekologiska leksaker. Plantoys - Säkra, smarta och hållbara leksaker.

Hållbart för barn

 

Andra företag vi gillar är Lapland Eco Store, Naty och Sture&Lisa. Det finns massor med bra företag där ute och har du något tips som vi inte nämnt i inlägget skulle vi verkligen uppskatta om du tipsar oss i kommentarsfältet!