Hållbarhets-tema i Plaza Kvinna

Jag rör mig ju lite i en bubbla när det gäller hållbart mode, d v s jag omger mig väldigt medvetet med andra människor (som här i bloggen, tack för att ni finns! <3) som också peppar på ämnet. Och jag läser, tänker och jobbar rätt många timmar i veckan med just detta. Så de gånger jag har fått frågan om hållbart mode och Slow Fashion är något som växer och/eller just nu är "trendigt" så har jag extremt svårt att svara på det.

För ja, i min värld är det ju superstort - men jag har ju också aktivt valt att ha det så. Både för att jag verkligen älskar ämnet, men också för att det hjälper mig behålla peppen. Om jag skulle känna att ingen bryr sig skulle jag nog ärligt sagt inte orka fortsätta. Men genom att faktiskt se till att så mycket som möjligt i min värld handlar om just detta så får jag också energi att fortsätta. Vilket är både viktigt och roligt. (Läs: detta gäller i synnerhet varje gång ni kommenterar här på bloggen, så fortsätt gärna! =))

PlazaKvinnaJohannaN2016-2
PlazaKvinnaJohannaN2016-2

Men med allt det sagt, så tycker jag mig ändå se att hållbart mode och Slow Fashion växer och blir mer och mer norm. Att min lilla bubbla blir större och större och innefattar fler och fler personer och mer och mer företag, märken och medier! Och ett väldigt konkret exempel på det är att senaste numret av Plaza Kvinna helt och hållet är dedikerat till hållbarhet.

Jag har inte själv hunnit läsa magasinet, så vet inte exakt hur de tolkar just begreppet hållbarhet. Inte heller vet jag vilka avvägningar de gjort eller vad de har haft för kritierier för vilka märken de räknar som just hållbara. Men det kanske någon av er vet? Men oavsett, så är det ju ändå helt fantastiskt att en kommersiell modetidning ser ett så stort värde i detta att de ägnar ett HELT nummer åt ämnet. Eller hur?!

Och på en av sidorna hittas mitt armband SKOG tillsammans med några andra naturnära ting - vilket jag såklart är väldigt glad och tacksam för. Armbandet hittas här om du vill kika närmare: SKOG - armband i justerbar storlek med fåglar och kvistar

PlazaKvinna2016-02
PlazaKvinna2016-02