Fairphone - min nya telefon

När min förra telefon började ge upp under hösten bestämde jag mig för att ta mig i kragen och lägga mina pengar på något jag verkligen vill stötta och se växa: en Fairphone

Och det är precis som det låter: en telefon som gett sig den på att använda schyssta (så kallade konfliktfria metaller) och bra produktion. D v s ungefär den totala motsatsen till vad exempelvis Iphone står för. 

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Om ni vill veta mer om telefonen, alla funktioner och hur bra den egentligen är, tycker jag verkligen att ni ska läsa Teknifiks recension av den: Fairphone 2 - hur bra är den schyssta mobilen? Det var nämligen främst det här inlägget som fick mig att ta mitt köpbeslut!

För mig som har använt Iphone i fem år har omställningen till Android varit lite knepig, och jag är inte helt bekväm med alla funktioner än. Men jag lär mig sakta men säkert. Men helt ärligt känns det överkomligt då mitt telefonbyte allra främst handlade om att ta ett moraliskt beslut som känns bra i magen! 

Tips! Om du är peppad på Fairphone, köp den då direkt från företaget i Nederländerna. Den svenska distributören ETC Mobil har sjukt dåligt rykte: något som såväl kommentarsfältet till Tekniks recension skvallrar om, som min egen och andra jag känner erfarenhet. 

Har du hört talas om Fairphone? Och har du provat den? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.