Ett polaroid-foto från i söndags

I söndags hälsade jag på min fina värdfamilj - kan inte riktigt förstå att det var 7 år sedan jag bodde där i tre månader. Jag har sedan 2007 varit tillbaka 5 gånger - och även om väldigt mycket har hänt sen dess (bl a har ett litet barn fötts) så står de mig nära och betyder mycket för mig. Polaroid from today. Visited my beloved hostfamily - can't believe its 7 years ago I lived with them for three months. They learned me love, patience, the importance of always eating and how to speak ok Thai. A lot have happen in all our lives since 2007 - babies has been born etc - but they are still close to my heart. And I always consider that I have one Swedish family and one Thai family.

Jag har aldrig upplevt så mycket kärlek och omtanke trots att vi inte alltid har förstått varandra språkligt och kulturellt. Men om det var något jag lärde mig under utbytet när jag bodde hos dem var det nog just det - att det är personkemi och viljan att bry sig om varandra som avgör relationen - inte språk eller kultur. Så ja, det var hos dessa fina jag bl a lärde mig vikten av alltid äta (inget blir så bra som när en äter mat, frukt eller andra godsaker) samt att prata ok thailändska. Och såklart, det var här det som idag är JohannaN startade - utan att jag gjorde ett ungdomsutbyte för sju år sedan hade jag aldrig kommit på idén att göra det jag gör idag!