Ett översvämmat Bangkok

Några veckor efter att jag lämnade Bangkok svämmade det helt och hållet över. Och det känns minst sagt konstigt att alla de jag besökte under min resa: vänner, värdfamilj och producenter, just nu har hela sina hem och arbetsplatser fyllda med vatten. All min smyckesproduktion sker i den del av Bangkok som nu sägs vara värst drabbat. Jag har precis pratat med Boy och Paylin och allt är ok med dem och alla i deras omgivning (inklusive alla de familjer vi arbetar med) Och det var definitivt härligt att höra! Men, de flesta kan inte arbeta, och det gäller såklart även de jag samarbetar med. All produktion ligger i markplan och det är nu vattenfyllt. Så mina ordrar ligger just nu stilla, men det får helt enkelt vara ok. Så länge alla mår bra mitt i allt vatten så får jag och ni vänta på en del smycken, vilket jag hoppas ni har överseende med. Tyvärr kommer det här att få stora konsekvenser även när vattnet försvunnit: mängder av byggnader kommer att vara förstörda, vilket kommer vara dyrt och ta lång tid att bygga upp. Bilden har jag fått från min värdfamilj utanför Bangkok, och den föreställer deras garageuppfart. Senaste jag såg den, i september, låg hundarna och sov bredvid de parkerade två bilarna. Nu är det fyllt med vatten, och de har tvingats utrymma hela sin undervåning av huset. Allt är helt enkelt kaotiskt och svårt att här i Sverige förstå.