Ett besök i tropikerna trots #flygfritt2019 och två TV-grejer

Tänk vad två veckor ledig kan göra med en alltså: jag känner mig så himla utvilad (om än något förkyld) och peppad på det nya året. Att ta en period där en stänger av exakt allt är verkligen något jag rekommenderar. Särskilt om en som jag till vardags omges med ett konstant flöde genom sociala medier varje dag (det är ju mitt jobb!)

Två veckor helt ledig

Under jul och nyår har jag knappt läst en nyhet och inte hängt på sociala medier alls (jag avinstallerade alla appar på telefonen) - och det gör verkligen underverk för mig. Det tar alltid några dagar att varva ner och koppla bort allt med jobb att göra, och då räcker liksom inte en helg egentligen. I somras gjorde jag samma sak i tre veckor och nu när jag någon radikal tanke om att göra samma sak i sju veckor i sommar. Vi får se! Men att jag nu säger tack och hej till mina smycken gör det ju möjligt på ett annat sätt en tidigare år när jag alltid haft en webshop att ta hand om!

Annars då?

Konferens med sig själv

Jo, jag planerar framåt, skriver bok och försöker navigera i jobbmängden. Jag startade året i måndags med en konferens med mig själv. På Bergianska trädgården. Jag kör ju #Flygfritt2019 i år (och därefter på obestämd tid) och inledde alltså ändå med ett besök i tropikerna - så bra grej ju! Att på allvar ta sig tid att planera upp, fundera vad exakt jag ska göra och hur, är så väl investerat.

Tropikerna med Flygfritt2019

Den här veckan packar jag ordrar för brinnande livet (blir så glad att ni är så många som vill att ett sista JohannaN-smycke ska flytta hem till er - TACK!)

Nyhetsmorgon på juldagen

Jag jobbade ju i och för sig några timmar under julledigheten (men det var det enda!) och det var ju på juldagen då jag var med i TV4:s nyhetsmorgon och pratade hållbart mode. Så skoj! Tack också för alla era vansinnigt fina hejarop på Instagram den dagen!

Hela klippet hittar du här: "Produktionen är riktigt kass" – här är klädmaterialen du ska undvika

SVT Nyheter om textilåtervinning

För några dagar sedan släpptes också ett klipp på SVT Nyheter, som spelades in hemma hos mig innan jul.

Klippet hittar du här: Därför är det svårt att återvinna kläder och tyg

Nästa vecka bjussar på tre smashing grejer!

Den här veckan jobbar jag hemifrån (packar ordrar som sagt och försöker planera upp en bra struktur för våren!) men nästa bjuder på tre rejält skojiga grejer. På tisdag ska jag, Emma och Maria äta lunch med vår första partiledare: Jonas Sjöstedt (V). Vi har ju träffat C och MP:s klimatpolitiska talespersoner i riksdagen förut, men nu är vi alltså inbjudna till nästa parti: Vänsterpartiet. Så, vem vill träffa oss nästa gång?! ;) Vi vill ju träffa alla partier! För så skoj att få prata klimat och politik tycker vi!

Samma eftermiddag ska vi sedan på Norstedts och träffa vår förläggare samt också första gången vår formgivare. Och vi är så vansinnigt glada över att den som ska formge vår boken är den här stjärnan: Kristin Lidström. Jag ryser på allvar av att hon tackat ja - en grymmare illustratör och formgivare finns nog inte just nu! (och du har garanterat sett hennes böcker på sistone, bl a serien med alla kvinnliga Nobelpristagare i litteratur!)

Och på fredag föreläser jag om Slow business på Formex-mässan. Hoppas vi ses där!

Hur var din jul och hur är du ledig på allra bästa sätt? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.