En t-shirt - lika mycket vatten som du dricker på 3 år

Att duscha kortare för att spara vatten är så klart klokt - men en grej som ger rejält bra effekt och som kanske egentligen också är ännu lättare: är att fundera på antalet bomullsplagg du köper! För yes, en enda t-shirt i bomull kräver i snitt 2700 liter vatten.

Vilket är ju helt jädra bisarrt när vi samtidigt också vet att priset på samma t-shirt ofta är galet lågt: 49 eller 79 kr för något som kräver lika mycket vatten som du dricker på tre år?! Det borde vara omöjligt…

2700 liter vatten för en t-shirt

Ett kilo bomull kräver ungefär 10 000 liter vatten. Så uppgifterna för ett par jeans varierar mellan 6000 och 11 000 liter, men jag antar att det beror på vikten. Själv har jag rätt tajta och tunna stretchjeans som väger ungefär 600 g. Större och tjockare jeans väger mer.

Men oavsett, bomull kräver mycket vatten. Och är den inte ekologiskt dessutom vansinnigt mycket bekämpningsmedel. Något som varken är bra för naturen eller den som arbetar på bomullsfälten.

Så duscha alltså gärna snabbare - men fundera framförallt på antalet bomullsplagg du köper nyproducerat!

Om du vill veta mer om bomull hittar du min guide här: Bomull – allt du vill veta och lite till

Vad är dina tankar om det här?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.