En onsdag full av möten

Min dag igår var full av möten och spring på Söder i Stockholm med fint väder och roliga människor. Så det här var vad jag gjorde igår: 

Morgonen började kl 9 med att jag mötte upp Elin Häggberg på Mellqvists Kaffebar. Elin driver bloggen Teknifik och är en person jag har lärt känna det här året. Med henne bollar jag bloggstrategi och tänk runt allt det. Något som är så guld värt när en som jag i princip jobbar själv (ynnesten att dela saker med andra som gör liknande grejer har jag skrivit om förut: Att omge sig med andra)

Kl 11 sprang jag vidare för att möta upp Jennie som jag har skrivit boken med. Vi sågs lite snabbt och stämde av allt vi har att göra inför bokreleasen om några veckor. Plus att vi snackade om vår sprillans nya bokhemsida: www.slowfashionboken.se. Där boken förresten redan nu går att förhandsbeställa om en vill! (självklart signerad).

Kl 12 drog vi till Södra Teatern för att äta lunch med Sofia och Jenny från Ordfront förlag. Efter en härlig långlunch på uteserveringen hade vi stolpat upp det mesta inför bokmässan i Göteborg, boksläppet till butiker samt de tre releasefester vi ska hålla i Göteborg, Umeå och Stockholm.

(Lunchen var god, men som veggie är jag uppriktigt sagt väldigt less på den här risotto-grejen. VARFÖR kan ingen restaurang servera något annat än risotto eller Chevré-sallad? Någon som vet vad jag snackar om?!)

Efter lunchen promenerade jag och Jennie till Almgrens sidenväveri som ligger alldeles bakom Bruno-gallerian på Götgatsbacken. Jag har aldrig varit där tidigare men Jennie hade scoutat dem som den perfekta lokalen till vår bokrelease här i Stockholm. Och som det var det! 

Så mäktig industrimiljö med gamla vävstolar (glömde såklart ta bild på interiören). Perfekt ställe för släppfesten! Plus att de var peppade. Så ni vet vart vi kommer att vara den 13 oktober! Självklart kommer det inbjudan lite närmare kalaset - men skriv gärna upp datumet redan nu. För det kommer bli himlans fint!

Eftermiddagen spenderade vi på Drop Coffee på Wollmar Yxkullsgatan - jobbandes framför datorn. Det är minst sagt mycket som ska styras upp inför bokreleasen - men allt känns verkligen så jädra kul. För om det är något vi drömde om när vi satt och harvade med boken vecka efter vecka så var det just det här. Vi pratade alltid om: "Tänk när den är klar och vi kan göra massor av roliga saker för att sprida den istället!". Och nu är vi där! 

Kvällens sista grej var faktiskt en bokrelease! Boken heter Modeslavar och är ett reportage från klädfabriker - med start i Borås under 50-60-talet till dagens fabriker i Asien. 

Jag började läsa den igår kväll innan jag skulle somna - och SÅ jädrans bra! Jag hann dock inte så långt då jag totaldäckade rätt snabbt efter många timmar på fötterna....