En fest, en föreläsning och en sån där allmänt rolig grej

Tjoho! Nästa vecka bjuder på två rejält roliga grejer, här är de:

Releasefest i Stockholm 13 oktober

Jajamensan efter att ha hållit släppfest för boken i Göteborg och Umeå är det nu äntligen dags för Stockholm! Torsdag 13 oktober kl 18-20 bjuder jag och Jennie in till kalas på Almgrens Sidenväveri och Museum på Repslagargatan 15 A på Södermalm. 

Mer om kvällen här: Stockholm: releasefest för Slow fashion-boken!

(Varför vi håller tre releasefester? Varför inte! Det här är kanske enda chansen att fira boksläpp i livet - så då gäller det att passa på!)

Bild från ett klädbyte men vi tänker oss minst så här mycket folk på festen! Foto: Roger Olsson

Bild från ett klädbyte men vi tänker oss minst så här mycket folk på festen! Foto: Roger Olsson

Föreläsning i Östersund 14 oktober

Morgonen efter festen tar jag mitt pick och pack och drar hem till Östersund. Där hålls nämligen Formveckan, som arrangeras av Svensk Form Jämtland. Jag lunchföreläser om Slow fashion kl 11.45-13.00 på Regionalt Designcentrum, Prästgatan 9. 

Mer om Formveckan och min föreläsning här: www.formveckan.se

Det var två roliga grejer, och såklart måste jag fråga: är det någon av er som läser bloggen som det finns möjlighet att träffa på releasefesten eller föreläsningen? Skulle vara så galet kul - och så måste ni såklart lova att säga hej!

Formveckan-Östersund-Johanna-Nilsson-Slow-fashion

Nu till den där allmänt roliga grejen:

Sydsvenskans ledarsida tipsar om Slow fashion-boken

Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan, skriver en syrlig ledare om Åhlens höstkampanj "Klädmaktsordningen" (och ja, hon är inte den första som kritiserar kampanjen, även DN, Rodeo samt galet roliga serietecknaren Liv Strömquist har redan gjort det (plus flera andra)) Med allt rätt!

Och inte nog med att det är väldigt roligt att det vänds och vrids på huruvida Åhlens är normbrytande eller inte så avslutar hon det hela med att tipsa om min och Jennies bok! Och det med dessa ord: 

TIPS: En rolig ny bok om hållbarhet är Slow Fashion – din guide till smart och hållbart mode.

Just det där med ”mode” går att ta med en nypa salt, det handlar tvärtom om att ha personlig stil – “Var dig själv – skit i normen” – och ge kläder ett långt liv Handfasta tips om hur kläder ska skötas och hur de kan uppdateras när modets bäst före-datum är passerat.

En ohipp bok om de kläder vi uttrycker oss med, en bok som inte bara handlar om att satsa på klassisk stil och bra kvalitet, utan ger näbbstövlarna en framtid. Pekpinnefri och lite galen. Den kommer väl till pass för den som gärna fyndar hos Myrorna eller Stadsmissionen där det går att hitta roliga kläder och fantastisk kvalitet för nästan inga pengar alls.
— Heidi Avellan, Sydsvenskan

Tänk att en kan bli så glad av att kallas "ohipp"! =)