En dag av... ja vad då...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Och jag antar att den förlamande och lite uppgivna känslan finns hos så många fler än mig idag. USA-valet. Jag är på samma gång förbannad, ledsen, uppgiven och också helt apatisk. Jag orkar inte riktigt ta in. Och det är på nivån att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.  

När jag bodde en månad på Bali tidigare i år hängde jag med flera amerikaner Och det som nu har hänt var något vi skämtade om (det är ju inte hårdföra republikaner som åker utomlands om vi säger så…). Åt middag efter jobbet och skrattade åt det hela. Några skojade om att de nog skulle flytta till Sverige om Trump vann, och frågade ut mig hur vi hade det här.  

Och nu är det verklighet.  

Jag vet inte heller vad som är allra värst i allt det här. Kanske ändå att det från och med idag sitter en klimathotsförnekare på det som räknas som världens mäktigaste post? 

Och tanken "vad fan spelar det för roll att jag källsorterar när USA kommer skita i allt som har med miljön att göra?" smyger sig oundvikligen på. 

Trump - att inte tappa hoppet om miljön

Men kanske är det just därför än viktigare att fokusera mer på sig själv en dag som denna? Stänga av och försöka att inte ta in allt. För att inte tappa hoppet om världen helt. Och verkligen ge sig tusan på att ersätta alla uppgivna tankar med "Inget blir ju bättre för att jag ger upp" 

Så med det sagt, just nu är det okej att grina ett tag. Men sen gäller det verkligen att ladda om. För oavsett hur liten och betydelselös en känner sig idag så spelar det jag och du gör i det stora hela faktiskt roll. Glöm aldrig det.

Och glöm aldrig att ingen, oavsett om det är Trump eller någon annan, kan få oss att tappa den känslan.

Som ett steg på vägen till att hitta tillbaka till framtidstron och peppen hoppas jag att de här tre lite äldre inläggen kan hjälpa. Om inte annat för att åtminstone ta dig genom dagen <3: 

Från depp till pepp - vad jag och du kan göra (okej, det här inlägget skrevs för ett år sedan, och saker har tyvärr gått i en riktning som jag är allt annat än stolt och glad över. Men hoppas du kan hitta skärvor av pepp ändå....)

Välj dina strider och ta på dig skygglapparna

Det här med att konsumera hållbart - vem fan orkar och hur börjar en?

PS. Visst har du sett funktionen med det lilla hjärtat här nedan? Om du gillar inlägget men inte är den som kommenterar får du supergärna klicka en "like" så jag vet vad du vill läsa mer om <3 Följ mig också på bloglovin' för att inte missa något och för att spara inlägg till sen. DS.