En bra dag - om att stanna upp och vara stolt

I morse vaknade jag upp med den väldigt fina känslan av att jag verkligen älskar mitt liv, och allt vad det innebär, så sablarns mycket. Jag känner stor tacksamhet för de saker jag inte kan påverka. Som att jag är frisk och har ett hem som är lugnt och tryggt. Men också att jag hade turen att födas och växa upp i ett land där jag kan påverka de allra största livsvalen själv. Livsval där till viss del bara fantasin sätter gränser.

Och jag är tacksam över att jag tar tillvara på de flesta möjligheter livet har. Att jag aktivt jobbar på att leva ett liv som gör mig glad och nöjd. Ja, jag är faktiskt väldigt stolt över att jag gör det. För det kräver hårt arbete att stanna upp, reflektera och sedan agera. Och att veta skillnaden på att göra något för att en själv vill respektive för att andra förväntar sig det. Jag är tacksam och stolt över att jag tränar om och om igen på det här.

Sofia bloggar så fint på Hildas.se om mig: En hållbar och inspirerande Johanna. En finare påminnelse (eller är det ett kvitto?) på hur mitt liv ser ut, och hur jag steg för steg tagit mig dit, går knappast att få. Tack Sofia för så himla fina ord!