#DettaÄrMittHem - Vicky och Elli Lejonhjärta

I Sverige bor det väldigt många historier. Jag och Adam Tensta vill nu dela med oss av några av dessa under #‎DettaÄrMittHem: Vicky och Elli Lejonhjärta, 25 år, skribenter och galaxhjältar: VIcky Elli Lejonhjärta Detta Är Mitt Hem JohannaN Adam Tensta "Vi vill berätta om ett land där solen inte sover om somrarna. Där himmelen skiftar i lila, grönt och rosa om vintrarna. Där vi badat i kalla sjöar, druckit vatten ur källor, sett vattenfall frysa.

Vi vill berätta om ett land där svenska, ryska, kinesiska, kurdiska, finska, periska och engelska talades på samma gård. Där språk var umbärligt när man lekte kurragömma med dunk, eftersom man bara behövde kunna varandras namn.

Vi vill berätta om ett land, landet vi växte upp i. Landet i vilket vi formats, älskat, älskats, fostrats, drömt, skrattat, levt.

Vi vill berätta men jag vet inte längre vad jag ska säga om ett land där man talar om människor på flykt som om de kommit för att tillskanska sig, när staten själva tillgriper sig marken, bergen, skogarna.

Vi vet inte längre vad vi ska säga om ett land som byggts på kolonialism, på utrotningen av urbefolkningens kultur och skiljelinjer mellan människovärde. Men där det ändå talas om vikten av att skydda nationens gränser och kultur.

Vi vill berätta men vi vet inte längre. Det enda vi vet är att detta är vårt hem."

Vicky och Elli bär ring och stort halsband från ThisisHome‬. T o m 31 okt går 50% av all försäljning till ‪#‎KämpaSTHLM‬ / Hållplats Europa för människor på flykt. www.thisishome.se / www.johanna-n.com