#DettaÄrMittHem - Hala Mohammed

I Sverige bor det väldigt många historier. Jag och Adam Tensta vill nu dela med oss av några av dessa #dettaärmitthem: Hala Mohammed, 29 år, ordförande Röda Korsets Ungdomsförbund.

DettaÄrMittHem ThisIsHome Hala Mohammed "Jag firade min femårsdag på en flyktingförläggning i Sundsvall – det är mitt första minne av Sverige. Jag minns inte så mycket från den tiden, förutom tisdagarna. Då hade Röda Korset sin barnverksamhet, några av de få timmar jag kände att jag kunde vara barn.

När jag många år senare, som 19-åring, flyttade hemifrån och ville engagera mig kändes det därför naturligt att välja Röda Korset. Den galna slumpen gjorde att jag blev aktiv i en barnverksamhet, på tisdagar och på en före detta flyktingförläggning i Malmö. Nio år senare är jag ordförande.

För mig är svenskhet en ständig jakt och ängslan över att sätta epitet på saker och ting. I mitt pass står det Eritrea, min släkt bor i Sudan och mitt modersmål är arabiska. I andras ögon har jag etiketterna svart, kvinna, muslim och flykting. Jag är otroligt stolt över att vara dessa saker, men också extremt trött på att många tror att det skulle vara det enda.

Jag är uppväxt i Hudiksvall med EPA-traktorer, bordtennis och Arvingarna – och självklart har även det format vem jag är. Allt det vi gör och allt det vi omger oss med blir till naturliga delar i våra liv. Och de delarna gör oss till dem vi är. Så nästa gång du ställer frågan: vart är du ifrån, egentligen? Fundera en extra gång på om det överhuvudtaget spelar någon roll" #dettaärmitthem

Hala bär stort halsband och örhängen från ThisIsHome. Tom 31 okt går 50% av försäljningen till #KämpaSTHLM / Hållplats Europa. De hjälper flyktingar med biljetter och transporter så att de kan ta sig till ett land där de kan söka asyl. Att söka asyl är en mänsklig rättighet.