#DettaÄrMittHem - Bianca Kronlöf

I Sverige bor det väldigt många historier. Jag och Adam Tensta vill nu dela med oss av några av dessa under #‎DettaÄrMittHem: Bianca Kronlöf, 30 år, skådespelare och komiker. BiancaKronlofThisisHome "Hemma är platsen där jag är trygg, där jag har roligt, gråter och där jag har min familj! Hemma för mig är Sverige och Finland. Även om min släkt kommer från fler platser än det. Vi är nånslags gott-och-blandat-påse av Finland-Skottland-Nya-Zeeland-Karibien.

Grejen är att min mammas släkt flyttat runt så mycket, så när jag var liten trodde jag att alla vuxna valt sitt eget land. Ändå en fin tanke, tänk om alla kunde välja fritt och aktivt var dom vill bo. Även när det handlar om att stanna i samma lilla by där du föddes.

Nu känner jag skam i hela min kropp när jag ser att finländare bygger mänskliga murar för att stänga ute människor som flyr. Ett land som själv varit i krig, det är svårt att förstå. Jag kan inte känns mig fri i mitt hem om det inte är öppet för andra.

Eftersom det historiskt sett inneburit att jag inte skulle få i Sverige, mina morföräldrar skulle aldrig ha träffats och min mormor skulle aldrig funnits om Skottland inte öppnat sin hamn för hennes släkt som flytt från Karibien.

Så "hemma" är inte längre en plats där jag är trygg, skrattar, gråter och har min familj. Nu är "hemma" en plats där jag också måste föra en kamp för att det ska kunna bli det för andra än bara mig och mina. Detta är inte bara mitt hem!"

#DettaÄrMittHem // Bianca bär armband från ‪#‎ThisIsHome. Tom 31 okt går 50% av all försäljning till ‪#‎KämpaSTHLM‬ / Hållplats Europa för människor på flykt. www.thisishome.se / www.johanna-n.com