Det där med mysiga caféer att jobba ifrån...

När jag flyttade till Bryssel hade jag en inre bild av att jag emellanåt skulle ta min dator och telefon under armen och gå till ett urmysigt café med gott kaffe och trådlöst internet. Caféet skulle ligga på min gata, eller högst några kvarter hemifrån mig. Där skulle jag sippa på mitt kaffe och jobba framför datorn. Ibland titta på folk, men framförallt bli tjenis med den supertrevliga ägaren. Men så blev det inte. Istället har det visat sig (rätta mig om jag har fel) att jag hittills inte hittat något ställe med trådlöst internet och än mindre något mysigt café i närheten av min lägenhet. Istället verkar Bryssel mest bestå av pubar och barer, och internet har jag med nöd och  näppe från en kabel genom väggen hemma hos mig. Och kontrasten kunde inte vara större efter två dagar i London där minsta lilla ställe som jag gick in på erbjöd allt detta jag letat efter: kaffe, wifi och mysig inredning.

Så frågan är, vad är det som skiljer Belgien så mycket från Storbritannien? (Och jag fortsätter min jakt på drömcaféet...) /Johanna