Det där med hållbarhet, del 5

Jag har i ett tidigare inlägg berättat om att det i själva verket nog var en slump att jag med mitt företag började att arbeta med smycken. Jag visste redan när tankarna om ett eget företag började gro att jag ville syssla med produktion och hållbarhet. D.v.s hur kan man producera saker inom mode på ett sätt som känns rättvist och bra? Och jag tror också att det var själva utmaningen att ge sig in på det här området som så många säger är näst intill omöjligt som sporrade mig till börja. Thailand som produktionsland och plats för samarbete kändes helt självklart eftersom det var där jag hade och har kontakter, men också för att det är ett land som ligger något före Sverige i trend. Men varför just smycken? Jo, jag köpte med mig mässingssmycken till mig själv under mitt utbyte, och väl hemma i Sverige möttes jag av komplimanger och frågor om var jag hade köpt dem. Uppenbarligen fanns inget liknande i Sverige, utan de smycken jag bar var något helt annorlunda. Moderiktigt, men unikt.

Och där och då föddes idén om det som idag är JohannaN. Och som ni förstår är jag oerhört tacksam och imponerad över vad slumpen så uppenbart lyckades ställa till med!

Smycken från JohannaN hos återförsäljaren Geronimo på Bondegatan i SoFo, Stockholm

Bildkälla: Geronimo