Dagens slow fashion-outfit - vinterkläder

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter några finfina dagar i Åre på Influencers of Swedens Winter Workation. Drygt tre dagar med workshops, föreläsningar, fina samtal och nya kontakter. Och på det också slalomskidor, snowboard och skoteråkning.

Som den jämtlänning jag är så kändes nästan som hemma att vara i Åre, även om jag var rejält ringrostig i backen. Slalomskidor hade jag inte stått på sen jag var 11 år och snowboard var nog 7 år sedan sist. Men det gick över förväntan måste jag säga. Tur att en ändå åkt en hel del som liten!

Jacka - Ecoalf

Och efter dagar i vansinnigt vackert vinterlandskap är jag som sagt tillbaka till ett gråtrist Stockholm med barmark (och lite slask). Och därför bjuder dagens outfit på vinterkläder men tyvärr ingen snö: 

Jacka från spanska märket Ecoalf, gjord på återvunna fiskenät, från Adisgladis // Kängor, i vegetabiliskt garvat läder, från Kero // Vantar, hemstickade som jag fått i present // Halsduk i ull, rättvist producerad i Nepal, från Selva // Mössa i merinoull, gjord på restgarn, från Mara Knitwear.

Kero - kängor

Jag älskar ju att resa (vilket jag bl a skrev om förra veckan: Klimatångest och att flyga) och något jag konsekvent har gjort de senaste åren är att köpa med mig ett klädesplagg som souvenir från varje resa. Jag gillar tanken på att samla minnen i något jag använder dagligen, och då är kläder perfekta!

I höstas köpte en mössa i Chisinau och en sjal i Berlin, två plagg jag redan har som favoriter. Sjalen köpte jag i en superfin butik i Neukölln i Berlin: Shio. Och sjalen kommer från märket Selva, som producerar rättvist och småskaligt i Nepal.

Ecoalf, Kero och Mara

Mössan kommer från Mara Knitwear, ett märke som drivs av Elena som jag lärde känna under mina dagar i Moldavien. Elena står också bakom den fantastiskt fina slow fashion-butiken August Store mitt i Chisinau och brinner verkligen för hållbart mode (eh, gissa om vi fann varandra väldigt snabbt?!).

Mara Knitwear görs på restgarn, dvs det garn som blir över när stora internationella märken har producerat. Plaggen stickas sen småskaligt i ett socialt projekt på landsbygden, och då garnet Elena köper upp inte räcker mer än till några få plagg i varje färg och kvalitet blir det såklart limiterade kollektioner. Vilket jag såklart gillar lite extra: min mössa finns helt enkelt inte i så många exemplar. 

Moldavien har generellt ett väldigt lågt prisläge jämfört med Sverige vilket gör att Maras plagg är extremt prisvärda för oss. Fantastiskt fin kvalitet och schysst producerat, så därför är webshopen verkligen ett hett tips: www.mara.md

Hållbara vinterkläder

Har du något plagg eller accessoar som också är en resesouvenir? Berätta! Vad är det, var kommer den ifrån och vad påminner den dig om?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.