Dagens slow fashion-outfit - svart, pastell och blommigt

Jag konsumerar helt ärligt rätt mycket kläder - det är ju liksom min största hobby i livet. Ja, jag tror att ett nytt plagg hittar in i min garderob nästan en gång i veckan. Låter kanske galet? Njae, skulle jag säga: för allt är second hand eller kommer från klädbyten (och jag rensar ut lite då och då. Så mer att jag liksom lånar grejer en stund)

Jag har köpt två nyproducerade grejer senaste halvåret vad jag kan komma på, och det är saker jag ska äga länge länge.

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Jag har ju skrivit lite förut om att jag är mycket av en periodare: jag gillar nytt och ofta och så använder jag de sakerna intensivt i någon månad och sedan har jag ledsnat. Jag är liksom färdig med grejerna efter ett tag. Jag har helt enkelt ett rätt klassiskt fast fashion-beteende.

Men tur är att allt går att vrida till en hållbar version - eller hur? Så ja, jag fortsätter att bejaka min lust till mycket nytt och ofta - men på ett hållbart sätt. (och det har jag ju skrivit om här förut: Hållbar garderob – hitta din stil) Second hand och klädbyten är min bästa vän (läs mer om second hand i först hand här) och nytt ja, det köper jag bara när det är grejer jag vet att jag vill ha i evighet. Som mina jeans och skor på bilden!

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Jeansen kommer från Nudie jeans (berättade om dem tidigare i höstas här: Dagens slow fashion-outfit - randiga favoritblusen) och skorna köpte jag för en månad sedan på Adisgladis - och det är ett par Kavat. Båda sakerna vet jag att jag kommer bära så länge de bara håller ihop!

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Mörkgrå tröja med blombroderi, Stockholms Stadsmission // Jeans, Nudie Jeans // Smycken från mitt eget smyckesmärke JohannaN // Skor från Kavat, köpta på Adisgladis // Jacka, Stockholms Stadsmission // Yllevantar stickad av min moster // Yllehalsduk köpt för sex år sedan i Edinburgh (berättar mer om den här Dagens slow fashion-outfit - höstens favoriter)

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

Både jackan och den stickade blomtröjan hittade jag på Stockholms Stadsmission en lördag för några veckor sedan - ren och skär kärlek direkt. Jackan kostade 200 pix och kommer ursprungligen från Weekday och tröjan tror jag att jag betalade under en hundring för.

Roligast i sammanhanget - och ytterligare ett bevis för hur jädrans bra second hand är att plocka upp trender på - är att 10 min efter att jag köpt min tröja så gick jag förbi en Lindex-butik. Vad sitter på deras skyltdockor precis vid dörren? En grå stickad tröja med yvigt blombroderi på!

Min tröja är nog från 80-talet - så det är absolut inte samma plagg - men hej så snarlika de var. Och återigen stärks min tes: vad fasen behöver vi in ens de där butikerna för? Allt en behöver och kan önska sig finns ju i hållbarare versioner!

Foto: Emma Sundh

Foto: Emma Sundh

PS. Nästa vecka föreläser jag i Göteborg. Stadsbiblioteket klockan 18.00 torsdag 22 november. Mer info. DS.

Har du något second hand-fynd nyligen som gjorde dig så där vanvettigt extra glad? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.