Dagens slow fashion-outfit - sommarens skönaste plagg

Tjoho! Äntligen är det härligaste sommarvädret ute. Shorts, linne och bara ben. Och grejen med naturmaterial blir så tydlig: ingen svett! Bomull, linne, siden, ylle men också tencel/lyocell och viskos är härliga material när solen skiner. De andas och håller en sval på ett sätt som syntetiska material aldrig kan.

Så om du inte känt skillnaden mellan polyester och exempelvis siden så är juli en bra tidpunkt alltså. (Mer om min inte helt kärleksfulla inställning till polyester har jag skrivit om förut, bland annat här: Låt oss prata om polyester)

Dagens outfit är i min garderob i alla fall sommarens skönaste plagg. De randiga shortsen är gjorda i siden och kommer från Garments by Bei. Och linnet är i 50 % bomull och 50 % tencel, också det från Garments by Bei. Båda kommer från min butik Replik.

Halsbandet HORN är i äkta silver och kommer från JohannaN. Tygkassen har jag fått av asgrymma designern Minna Palmqvist, och den är såklart i ekologisk och GOTS-certifierad bomull.

Minna är förresten en modedesigner som verkligen försöker jobba så hållbart det bara går med material och produktion i sina kollektioner (men är också den första att erkänna att det tyvärr inte är riktigt så lätt som en skulle vilja att det är när det gäller tillgång på intressanta och schyssta tyger). Dessutom gör hon galet intressanta grejer relaterat till kroppsnormer och tankar kring de. Spana in www.minnapalmqvist.com är mitt tips!