Dagens slow fashion-outfit - silver, tencel och återbrukad matta

Det är intressant hur det här med färger och ens känslor för dem kan variera. Jag har aldrig riktigt fattat grejen med beige eller sand - det har bara känts trist och mjäkigt.

Men så fick jag in det här linnet i min butik, provade det och ändrade helt uppfattning. Så fint! Och jag är helt plötsligt såld på det här som färg i sommar. Linnet är från Garments by Bei (från Replik) och sytt på resttyger. 50 % bomull och 50 % tencel (som är en miljövänligare viskos) - skönt material nu när det är lite varmare ute (läs: totala motsatsen till polyester i känsla och härlighet)

Så med det sagt: att kliva ur trygghetszonen när gäller kläder, det är riktigt trevligt! En ny färg, nytt mönster eller en ny skärning eller modell. Värt att testa!

Byxorna är mina skäms-lite-att-jag-köpte-dem-men-jag-använder-dem-varje-dag-jeans (yes, samma som jag bloggade om här: Jakten på de perfekta jeansen)

Smyckena är i äkta silver från mitt smyckesmärke JohannaN: BJÖRK halsband med lång kedja, HORN ring och UMEÅ skalbaggering. Och skorna är från Norrfolks (från Replik) gjorda av återbrukade kilim-mattor från Turkiet - vilket gör att varje par skor blir precis helt unikt (inte ens höger- och vänsterskon är helt lika, I like!)

Lite av en kompromiss när det gäller storlek och mönster då såklart - men det kan jag tycka är lite av charmen. Jag hittade i alla fall ett par som jag både älskade mönstret på och som var i min storlek.

I skorna har jag Swedish Stockings steps i återvunnen nylon (också från Replik) som strumpa, himla bra grej om en som jag inte vill svettas sönder skorna det första jag gör.  Och ja, det mesta i min garderob kommer från Replik - så nu ska vi snacka lite om det. 

Det har på sistone varit en del diskussion om det här med smygreklam i bloggar efter att Blondinbella blev fälld av Reklamombudsmannen. De menade att hon hade gjort reklam för sitt eget skomärke utan att märka upp det som ett sponsrat inlägg i sin blogg. Hon å andra sida kontrade med, fullt förståeligt, att "bloggen är en plattform för de bolag hon är engagerad i". Och det här med vad som är smygreklam är såklart superklurigt när en driver eget/egna företag.

Jag bloggar ju såklart mycket om både JohannaN och Replik, men det är ju inte så att jag har ett sponsorkontrakt med mig själv, samtidigt gör jag ju reklam för det jag pysslar med (gör väl alla som på något sätt berättar vad de jobbar med?!).

Så istället för att klura ihjäl mig på det här vill jag gärna diskutera det här med er som läser. Det finns ännu inga helt tydliga riktlinjer eller lagar här vad som är reklam för det egna företaget eller inte, så: hur tycker och tänker ni att jag tydligast borde märka ut i mina inlägg för att vara så transparent och ärlig som bara är möjligt?