Dagens slow fashion-outfit - siden från topp till tå

Nu ska ni få se på min favorit-, tillika lyxigaste, outfit just nu. Yes! Siden från topp till tå!

Detta så förbaskat sköna material när sommarvärmen är här (kan det här vara den varmaste maj månad någonsin?!) Siden som andas och svalkar samtidigt som det är vansinnigt bekvämt att bära. Och som om det inte var nog så känns det ju så exklusivt! Att gå runt och känna sig lite lagomt lyxig en helt vanlig onsdag är som balsam för själen.

(Siden kommer inom hyfsat kort att dyka upp i min materialguide - för allt är såklart inte 100 % gött med det här materialet, så det är därför jag har valt att handla det second hand!)

Siden att köpa på second hand

Brallorna ja, de kanske du känner igen? De har jag nämligen haft förut: Dagens slow fashion-outfit - med en touch av Vietnam. Och blusen den är ett av mina senaste tillskott i garderoben: 85 kr på Stockholms Stadsmission. 

För det är ju det där med känslan av lyx: prislappen betyder ingenting utan det är material, kvalitet och att känna sig rakryggat snygg som spelar verklig roll. Samt såklart att hållbarhet är plaggets kärna.

Foto: Emma Sundh
Second hand, klädbyte och återvunnen plast

Topp i siden, second hand från Stockholms Stadsmission // Byxor i siden, köpta second hand på Siv & Åke i Stockholm.// Kappa, från klädbyte för ett drygt år sedan och har tidigare tillhört en kompis //  Sneakers från Adidas, gjorda av återvunnnen plast från havet. Ett pressutskick jag fick förra våren // Cykelhalsband och bark-armband från mitt eget smyckesmärke JohannaN

Foto: Emma Sundh

Den totala prislappen för mina kläder är mindre än 350 kr. (85 kr för toppen, 250 för byxorna och kappan gratis) D v s lyx behöver inte kosta skjortan! (eller ske på bekostnad av någon annan)

Har du något lite extra lyxigt plagg som du är sådär vansinnigt nöjd med? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.