Dagens slow fashion-outfit - randiga favoritblusen

Ibland dyker en på grejer som sedan blir favoriter att bära länge länge. Och den här blusen är exakt en sådan. Jag köpte den på Röda Korset Kupan i Umeå när jag bodde där. Jag minns inte exakt när, men jag flyttade till Stockholm för fyra år sedan.... Så välanvänd är den absolut.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Blusen är helt enkelt en vansinnigt bekväm, härlig och lite lagom rolig överdel i skönt tvättad bomull. Jag har ingen aning om varumärke eller när den är gjord, finns nämligen ingen tvättlapp eller dylikt i den. Så om det är någon som känner igen den och har mer info så mottages det väldigt tacksamt!

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Blus, second hand från Röda Korset Kupan // Björkring från mitt eget smyckesmärke JohannaN // Jeans från Nudie Jeans // Skor från Adidas (pressutskick, gjorda av återvunnen plast från haven) // Tygpåse från Reused Remade (pressutkick) // Strumpor i GOTS-certifierad bomull från Ica Maxi (eh ja, det är sant!)

Jeansen är från Nudie Jeans, som är ett rejält föredöme när det kommer till hållbarhet. Så gissa hur glad jag blev i början av sommaren när jag fick veta att de precis lanserat en ny modell med rejält hög midja och stuprör. D v s brallan jag har letat efter med ljus och lykta i evighet. Ni som vet, ni vet (Jakten på de perfekta jeansen). Därmed mission accomplished i och med detta köp (hoppas jag!)

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Tygpåsen ja, har på allvar aldrig använt en tygpåse så förbaskat mycket som denna pga bästa formen. Är precis som en vanlig matkasse och sväljer därmed det mesta och har lagom långa handtag.

Kassen är gjord av gamla hotelllakan, och därmed kan jag slippa fundera på faktumet att en tygkasse måste användas minst 3800 gånger för att matcha en plastkasse miljömässigt! (ok, beror på hur en räknar, men kontentan är: grejer i bomull som inte används är rätt sämst för miljön) Plus att min kasse från Reused Remade är så mjuk och tunn i tyget att den är lätt att knöla ner i väskan och bära med sig. Samt snygg. Vilket är extremt viktigt. 

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Har du några tankar eller frågor angående mina kläder? Eller är det något speciellt från min garderob eller hur jag tänker kring kläder som du vill veta mer om? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.