Dagens slow fashion-outfit - min moldaviska souvenir

Nu ska ni få se en skjorta som jag gillar mer och mer för varje gång jag har den. Tillika en av två souvenirer från min resa till Chisinau i höstas (den andra berättade jag om här: Dagens slow fashion-outfit - vinterkläder)

Outfit hållbart

Skjortan är från det moldaviska märket Julia Allert. Och Julia var en av dem jag lärde känna under min resa. En otroligt driftig och grym designer som verkligen har gett sig den på att leva och arbeta i sitt hemland (något som tyvärr är rätt ovanligt inom just mode, då många väljer att flytta utomlands) Hon brinner verkligen för det hon gör - och det kändes självklart att inte lämna landet utan ett Julia Allert-plagg.

Foto: Emma Sundh
Souvenirskjorta

Skjortan är dock lite av en kompromiss med mina värderingar då bomullen inte är ekologisk. Men skjortan är sydd under schyssta förhållanden bara några kilometer från Julias butik mitt i Chisinau. Så det här med social hållbarhet och att gynna lokal ekonomi fick gå först! (avvägningar och magkänsla du vet)

Foto: Emma Sundh

Skjorta Julia Allert // Kavaj, köpt second hand i Liverpool för snart sex år sedan. Lagad nu i år av Repamera // Svarta jeans (Skämsjeansen jag skrivit om här: Jakten på de perfekta jeansen)// Ringar BJÖRK från mitt eget smyckesmärke JohannaN

Slow fashion dagens hållbara outfit

Har du något sådant där plagg som du gjort ett avsteg från dina kriterier pga andra bra delar? D v s som min skjorta. Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.