Dagens slow fashion-outfit - höstkärleken i svepande byxor

Just nu är jag i Chisinau, Moldavien för en modekonferens här. Jag kom igår kväll och började med en middag hos den svenska ambassadören tillsammans med några moldaviska modedesigners. Så himla trevlig middag! Strax ska jag kliva upp för frukost innan min dag med studiebesök börjar. Imorgon blir det en promenad själv i stan och därefter ett butiksevent i en konceptbutik här med fokus på slow fashion.

Lördag och söndag är det själva konferensen och då ska jag både föreläsa och hålla en workshop. Och måndag morgon åker jag hem igen. Det blir alltså några rejält intensiva dagar, och självklart kommer jag berätta mer och visa bilder i ett separat inlägg senare! Men så länge, följ mig gärna på Stories på Instagram, där lägger jag upp löpande. Och jag kan säga så här: det lilla jag har sett och upplevt av den här staden och landet hittills så är jag helt tagen! Så över förväntan häftigt!

Och med det sagt: så kommer här dagens outfit. Som helt uppenbart inte är fotad idag, utan för några veckor sedan när jag var i förunderligt vackra Saxnäs. Bilderna är tagna av Matilda Audas Björkholm, en Umeå-baserad fotograf som jag lärde känna under mina dagar där. (OCH! Jag har med mig exakt den här outfiten även hit till Chisinau, och den kommer vara min dagens någon gång under helgen)

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Jag har, som jag har berättat om förut, lätt att peppa igång på specifika plagg och outfits i perioder. Och den tiden har jag haft en vurm för svepande byxor i starka färger och mönster. Det började med de här: Sommarkänsla i gult siden och har nu fortsatt till dessa: 

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Blåa med ett fantastiskt vitt mönster. De är ursprungligen från Åhlens och i återvunnen polyester, och trots min aversion mot polyester (är ju lite som att ha på sig en plastpåse) så gillar jag dem verkligen. Och ännu härligare är att de kom i min ägo under klädbytet på Åre Sustainability Summit för en månad sedan.

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

De är i storlek 44 och jag som har 36 tittade så längtansfullt på de här byxorna. Men de var ju i helt fel storlek. Det verkade de flesta andra på bytet också tänka, eller ja, någon anledning måste det ju ha varit att de låg kvar till på slutet. Så jag provade dem, och vet ni: storleken var ju inget problem! Jag har dragit i ett skärp och vips sitter de perfekt.

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Foto: Matilda Audas Björkholm, Avbild.nu

Skärpet är förresten gjort på spillbitar av svart bomullstrikå och en gåva från grymma remake-projeketet Spilloteket som också var på plats i Åre. Det var först lite av en nödlösning men nu är det liksom skärpet som hör till byxorna. 

Byxor, klädbyte // Skor, inte det minsta hållbara, köpta i Berlin för fyra år sedan // Tröja, Garments by Bei, sydd på resttyger, i bomull/lyocell // Halsband, JohannaN

Nu ska jag skynda mig ut till det jag tror kommer bli en helt fantastisk dag i Chisinau!

Och om du har några frågor om Chisinau, lämna en kommentar! Om du funderar på att åka hit, vill veta mer om modescenen eller något annat!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.