Dagens slow fashion-outfit - höstgrönt och mörkgrått

Septembersol men lite kallt i luften: giller det ändå så mycket. Att gå utan jacka men ändå kunna ta på sig de där fina varmare tröjorna eller byxorna. Ja, de där plaggen som faktiskt är lite roliga att ta på sig efter en varm sommar.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Byxorna är jag så himla glad över! Tänk att de till slut ändå hamnade i min ägo. Jag såg de nämligen i början på klädbytet jag arrangerade i juli. Men i egenskap av arrangör är det ju inte okej att haffa plagg innan alla andra, så jag tänkt: “jaja, hoppas någon annan blir lycklig istället“.

Men så låg de där kvar i slutet ändå. Ingen ville ha dem. Låter så himla sorgligt, men jag blev verkligen jublande glad!

Byxorna är i ylle och är mest troligt från 80-talet. Så de har säkert haft många ägare under årens lopp! Önskar så jag visste hela historien, för det är ju verkligen något jag tycker adderar till värdet i ett plagg: veta vad det har gjort, har varit och tillsammans med vem.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Tröjan är från ett märke jag sålde i min butik: Garments by Bei. Bei startades av min kompis som ett fantastiskt fint hobbyprojekt men finns inte kvar längre. Jag vet dock att hon har några grejer kvar i lager, så om du är peppad på att haffa säg till så kopplar jag ihop er.

Jag har ju flera plagg från det märket och jag måste säga att de är bland mina bästa alla kategorier. Är sydda i en bomulls/lyocell-mix av resttyger och har ett så himla fint fall. Helt enkelt ett plagg jag använt flitigt de senaste tre åren p g a så skönt att bara slänga på sig.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Mörkgrå tröja från Garments by Bei, sydd av resttyger // Gröna yllebyxor från klädbyte // Armband UMEÅ från mitt eget smyckesmärke JohannaN // Skor köpta i Berlin för drygt 5 år sen, inte av ett hållbart och schysst märke

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Apropå något helt annat: nästa vecka drar jag iväg på föreläsningsturné (om en kan räkna två städer som turné?!) Fredag 28 sep hittas jag i Umeå och lördag 29 sep i Jönköping. Och sedan den 9 och 10 oktober är det dags igen, då blir det stadsbiblioteken i Kristianstad och Lund. Ska bli så himla roligt!

Som om det sen inte är nog med roligheter så släpps min podcast den 3 oktober - d v s så mycket skoj att se framemot.

Ses vi någonstans i höst? Och har du några tankar eller önskemål om podcasten? Berätta!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.