Dagens slow fashion-outfit - blommig sommarklänning

Jag har ganska nyligen kommit på följande grymma second hand-tips: Viskos! 

D v s viskos är ett så jädrans bra material att leta efter på second hand. Det är superskönt att ha på sig (läs: ej svettigt!), det är lätt att ta hand om och skrynklar inte så mycket (heja lätt att tvätta och bara hänga upp!) Men däremot är det inget material jag vill köpa nytt, och varför har jag berättat mer om i min materialguide: Viskos, tencel, lyocell och modal - allt du vill veta och lite till

21052018-IMG_5410 (kopia).jpg

Så sommarens bästa life-hack är utan tvekan att lusläsa tvättlappar i second hand-butiken efter härliga material. Och viskos och alla dess varianter är alltså ett sådant!

Vilket leder oss till mina nya sommarklänning:

Blommig, luftig och fin. Samt med bra detaljer som fickor i sidan och klädda knappar i ryggen.

Foto: Emma Sundh
Blommig sommarklänning

139 kr på Myrorna. Just denna klänning tror jag är från 80- eller 90-talet, och är märkt med "rayon" (vilket alltså är ett amerikanskt handelsnamn för viskos, mer info om det hittas som sagt i min materialguide) 

Klänning, second hand från Myrorna // Kugghalsband från mitt eget smyckesmärke JohannaN

Foto: Emma Sundh

Ja, det här med att vränga plagg ut och in för att kolla materiallappen, det gör jag verkligen alltid på kläder. För att jag helt enkelt vet vilka material jag gillar att ha på mig och inte, och allt sådant som jag tycker är obekvämt (som ex polyester) det hoppar jag över. För om det inte är bekvämt, ja då kommer det ju hänga oanvänt. D v s samma tänk som jag skrev om i min garderobsanalys tidigare i veckan. 

Har du någon grej som du alltid gör när du handlar kläder? Berätta, tycker det här med vanor är så himla spännande!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.