Cornelia Sun - återbrukat och färgglatt

CorneliaSunVeckans hållbara märkestips är Cornelia Sun som drivs av svenska systrarna Lisa och Julia. Deras devis är "From one sister to another" - och förutom att de själva är just systrar så vill de genom Cornelia Sun slå ett slag för systerskapet brudar emellan världen över! Plaggen är skapade av återbrukade saris insamlade i Indien och förvandlade i Nepal till kimonos och kaftaner i fantastiska färger och mönster. Varje plagg finns endast i ett enda exemplar, och 5 % av priset för varje sålt plagg går till en kvinnoorganisation i norra Indien. Mer om deras syn på hållbarhet och produktion hittar du här och mer om organisationen de stöttar samt Lisa och Julias syn på det globala systerskapet här.

Så om du älskar färg, mönster och den bohemiska stilen ska du absolut spana in Cornelia Sun. Och även om du, som jag, är mer inne på plagg som jeans och svart kan en kimono passa grymt bra nu i det kommande höstmörkret!

Och för dig som är i Stockholm och vill prova och spana in plaggen närmare samt träffa tjejerna är du varmt välkommen till vårt egent imorgon i butiken: Cornelia Sun - Pop up Shop - Frejgatan 47

2015-09-09 16.12.11