Bokmässan

Nu är fyra intensiva dagar över - och oj så fantastiskt det var. Och oj så vansinnigt trött jag är idag. Det är något med Bokmässan (eller mässor överhuvudtaget) som gör en totalt dränerad på energi. Ett ständigt sorl, galet många intryck och tusentals människor gör en minst sagt helt tom i huvudet efter ett tag. Ni vet vad jag menar eller hur?

Jag och Jennie hade ynnesten att ha ett rätt späckat schema, vilket kändes helt galet kul. För ni ska veta en grej: nästan precis i början av arbetet med boken så pratade vi om Bokmässan i Göteborg. Om att vår dröm var att få vara där. Med boken. Det kändes där och då, för snart två år sedan som en ouppnåelig dröm. 

Slow fashion boken Bokmassan

Vi hade ju bara en idé om en bok. Inget förlag. Inga kontakter. Ja, överhuvudtaget hade vi absolut noll koll på hur bokbranschen fungerade. Men vi visste att Bokmässan är lite av essensen när det gäller böcker i Sverige. Och just därför ville vi vara där. 

Ja, allt kändes rätt diffust med bokskrivandet. Men Bokmässan var trots allt något av ett konkret dröm. Och att såklart en dag få hålla boken i handen. Som en fysisk produkt. 

Och nu är vi där. Det är en så häftig men samtidigt lite konstig känsla. Som att jag måste nypa mig lite i armen. Och backa bandet. Och verkligen påminna mig om hur mycket jag och Jennie har längtat och jobbat för det här. (Förresten, skulle det vara intressant om jag berättade i ett separat inlägg om hur det gick till att skriva/få förlag/harva i nästan två år osv? Tänker om det är någon mer än jag som drömmer om att skriva en bok?)

Ordfront-forlag-slow-fashion-bokmassan-goteborg

I torsdags blev vi intervjuade av vår redaktör Helena på Internationella Torgets stora scen och sedan pratade vi med vår förläggare (Ordfronts VD) Pelle på Aftonbladet Kulturs scen. Vi klämde också in en radiointervju med finska YLE. 

På kvällen styrde vi tillsammans med Klädoteket fin releasefest. Och om jag inte redan sagt det: tack alla ni som kom! Blev så himla glad över att få se så många kända och okända ansikten!

Fredagen började vi med en rolig intervju med P4 Göteborg (hur underbar är inte den peppiga journalisten Frida som benämner mig och Jennie som "i hennes tycke de mest intressanta författarna"?!)

Och på eftermiddagen gästade jag Utbildningsradions program Bokmässan Eftersnack, och det finns att spana in här för den som vill (samt missade det på Kunskapskanalen): Bokmässan Eftersnack - dag 2 (dyker in vid 17:e minuten ungefär)

UR-samtiden-bokmassan-eftersnack-slow-fashion

Lördag började vi med ett samtal i Ordfronts monter med förläggare Pelle Andersson. Och på eftermiddagen höll vi en kortversion av vår föreläsning på Biblioteks- och berättarscenen. Kvällen bjöd Ordfront på förlagsmiddag - vilket såklart var superkul, även om jag gick hem runt 23 för att sova ikapp lite!

Pelle-Andersson-Johanna-Nilsson-Jennie-Johansson

Söndagen började vi med en presentation av boken på Internationella torgets lilla scen. Och sedan var det dags för vårt stora seminarium "Smutsiga kläder?"

Smutsiga-klader-seminarium-bokmassan

Seminariet gjorde vi tillsammans med Jenny Lantz, som skrivit Modets död, och Gunilla Ander som står bakom Den lilla svarta. Två grymt bra boktips btw! Moderator var (superproffsiga!) Ebba Kleberg von Sydow.

Slow-fashion-boken-bokmassan

Bokmässan är verkligen en så rolig tillställning - få ställen en kan kändisspotta författare en masse som där! Och jag är helt ärligt så vansinnigt tacksam över att få ha upplevt det från helt nytt perspektiv - jag har ju tidigare varit där som besökare <3