Att välja och välja bort

Lite då och då brukar jag påminna mig de här två sakerna (som jag för flera år sedan läste i ett av de mailutskick en gratis kan prenumera på här: www.mereffekt.nu): 

1. Välj bort minst ett område i livet där det är okej att inte göra så mycket.

2. Välj ett område som du vill fokusera på - och se till att göra det riktigt bra. Där du kan glänsa och känna dig stolt och nå de resultat du vill.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

För mig handlar nummer 2 om mitt jobb, och nummer 1 om ungefär allt annat. Men vad som ska vara vad är såklart upp till var och en att bestämma. Jag tycker dock att det här tänket är så oerhört klokt och vettigt. Just för att så mycket i livet och samhället snurrar rejält fort och oftast handlar om prestation.

För jag tror att vi alla mår bra av att prestera till viss mån, det ger innehåll och mening. Att klara utmaningar ger självförtroende och är fantastiskt fint. Men att tro att vi ska och behöver prestera överallt är bara idiotiskt. Och direkt ohälsosamt. Så därför måste vi välja och välja bort.

Så vad är dina nummer 1 och nummer 2?

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.