Att samarbeta mot samma mål

Nu är det bara några dagar kvar innan vi äntligen öppnar vår butik på Frejgatan 47 i Stockholm. Och det betyder, som jag tidigare nämnt, också att en av mina två stora drömmar går i uppfyllelse! Lokalen kommer att fungera både som butik, showroom och vårt kontor. Dessutom är tanken att det också ska bli något av en samlingsplats för just hållbart mode och Slow Fashion. Föreläsningar och kundkvällar där andra märken, företag och intressanta personer kommer kunna berätta mer om just deras arbete och strävan att utvecklackla den hållbara modescenen. En plats där alla som är intresserade av de här frågorna är varmt välkomna att dyka in på en kopp kaffe, antingen snacka lite med oss eller bara slå sig ner och bläddra i en bok och vila fötterna lite efter en tur på stan.

FormationNorrlandFrejgatan47 SamarbeteButiken kommer därför också sälja en del andra märken och produkter - men allt självklart på temat hållbarhet. Jag har noga valt ut sådana saker som jag själv gillar - och där fokus ligger på grym och tidlös design tillsammans med en transparent och schysst berättelse genom alla led. Du kommer bl a att hitta våra smycken, inspirerande böcker inom mode, väskor från Moyi Moyi, strumpbyxor från Swedish Stockings, affischer från Formation Norrland och ett splitternytt klädmärke som heter Bei - som gör fantastiska blusar i silke och tencel. Och just den här mixen gör mig så galet glad! Alla vi - oavsett om vi gör strumbyxor eller väskor - drivs av exakt samma sak: att göra världen lite mer hållbar. Och där bra design och kvalitet alltid går hand i hand med bra transparent produktion. Vi har samma visioner och mål och trots att vi verkar inom samma bransch - den hårt konkurrensutsatta modebranschen - så är vi inte konkurrenter utan samarbetspartners. Och vet ni, det tycker jag är så fint. Att vi alla ser just samarbete som den bästa metoden för att växa - och att tillsammans blir vi faktiskt starkare och når längre.

Och det är också anledningen till att jag vill att Frejgatan ska vara så mycket mer än bara en butik och ett kontor. Jag vill att det här ska vara platsen där du kanske dyker på ditt nya favoritmärke, hittar en eller två julklappar eller bara stället där du av några minuters lugn med en bra tidning och en kaffekopp. Och oavsett vad du är peppad på, så är du varmt välkommen. Med start på torsdag kl 18!