Att omge sig med andra

Om det är något jag har lärt mig av sju år med företag så är det vikten att omge sig av andra. Att ha andra i samma situation har varit och är fortfarande oerhört viktigt för mig. Personer att diskutera med och dela allt det roliga men också jobbiga med.

Att kunna hjälpa och få hjälp men också peppa och peppas är ovärderligt när en har ett jobb som oftare liknar en berg-och-dalbana än en söndagspromenad. Att driva företag, är i min värld, aldrig känslolöst. Och det är nog det jag inser att jag också älskar. Men det betyder också att det finns många saker att reflektera över och brottas med.

Och jag är en sådan person som blir bättre av att diskutera och bolla med andra. Länge har jag tänkt att det är en svaghet. Att inte kunna fatta beslut eller veta vad jag alltid vill. Men nu vet jag att så länge en hittar ett sätt som fungerar för en själv så är det rätt. Och för mig går det fortare och blir bättre om jag får stöta och blöta med andra.

Sharing is caring - att omge sig med andra
Sharing is caring - att omge sig med andra

Att hitta rätt person för rätt sak kräver en del träning. För det är verkligen inte alla en ska lyssna på. Och inte heller att en ska lyssna på allt från en och samma person. Jag har många omkring mig som jag diskuterar och lär mig av.

Men jag har faktiskt olika personer för olika saker. Precis som att jag garanterat är den personen för andra också. Tankar om e-handel pratar jag med mina kompisar som också driver webbshopar med. Försäljning och varumärke med min vän som tycker det är världens roligaste ämne. Bloggen med andra som bloggar och så vidare.

Det är inte säkert att jag pratar eller träffar alla dessa fina personer som är runt mig speciellt ofta. Men när jag väl gör det: fy tusan vad roligt det är! Den energin! Jag lär mig så otroligt mycket av alla dessa personer, och jag tror att det är ömsesidigt. Vi förstår varandra när det gäller tankar, mål och drömmar. Just för att vi alla mer eller mindre gått och går igenom samma process inom just det ämne vi gillar och pratar om.

Det gäller helt enkelt att hitta rätt forum för varje sak. Och veta att det handlar om att ge och ta. Att en hjälps åt. Den här gången kanske det är jag som frågar, men nästa är det jag som hjälper.

Jag har sett alldeles för många exempel på osköna personer som luskat ut massor av info och kunskap men aldrig någonsin bjudit tillbaka utan istället mött med kalla handen. Och det straffar sig i längden (vilket känns rätt gött och rättvist om jag ska vara helt ärlig). Att vara trevlig och snäll kommer en vansinnigt långt på. Och ju snällare och mer givmild med sin egen kunskap och tankar en själv är, desto mer kommer andra vilja hjälpa dig. Så var snäll! Och mena det.

Och med allt detta sagt, i lördags var jag i exakt ett sådant sammanhang. Och det var så himla roligt! Yrkesnätverket för bloggare: Better Bloggers bjöd in till asgrymma konferensen BBCON i Stockholm. Och över 100 personer som tycker att det här med blogg är lika kul som jag gör var där. Och att få prata, diskutera och lära sig av andra och varandra när en har samma intresse är verkligen så vansinnigt kul.

För handen på hjärtat: visst är det befriande att få nörda in sig på ett ämne och borra och analysera det gånger tusen utan att behöva förklara eller ursäkta sig innan? Med andra som helt och hållet också fattar grejen. Och som är öppna, schyssta och vill väl.

Så tack till ni fina som jag fick hänga med i lördags: Teknifik-Elin, Vegokäk-Annie, Hildas Hem-Sofia, Emmi Snicker, Lugn och fin-Louise, Vibrant Food Stories-SylwiaElsa Lisa LarsonSandraNicole, Vandringsbloggen-AngeliqaIsabelle Pedersen, Ekomorsan-Angelica och UnderbaraClara m.fl (Har jag glömt någon, förlåt i så fall!, och länka gärna in dig själv bland kommentarerna!) Och som ni ser: alla dessa grymma personer bloggar, men om helt andra saker än mig - och har just därför helt andra perspektiv än mig. Vilket är världens bästa kombo för nya tankar och idéer!

Så sharing is caring helt enkelt!

Vem blir du klokare av och tillsammans med? Eller är det dags att hitta den eller de personerna? Berätta i kommentarsfältet vettja! <3