Att förverkliga sina drömmar

Jag har två drömmar – två saker jag har gått och klurat på mer eller mindre hela livet. Ibland mer och ibland mindre. Men de har båda legat där, skavt och gnagt. Ibland har de bara varit sådana där drömmar som jag kanske egentligen inte vill uppfylla, just för att de gör sig bättre som tankar. Att förverkliga drömmar innebär nämligen att jobba hårt och att försaka annat.

Och ärligt talat har ingen av mina två drömmar hittills känts riktigt värda det. Jag har trivts bra med att dagdrömma och längta, men inte velat betala det pris i tid, energi och pengar det skulle kosta att förverkliga dem. Det har mer varit att jag tänkt: det här skulle vara coolt att göra. Och inte så mycket mer än det. Men så denna höst: olika faktorer gjorde att jag från en dag till en annan blev motiverad till att faktiskt gå från dröm till handling.

För den ena drömmen innebar det konkret att en person frågade mig om jag skulle vara intresserad av att göra gemensam sak – hon hade samma dröm som mig. Och är en två så är det lättare att hitta den där uthålligheten för att orka arbeta sig fram. Den andra drömmen, och den ska jag berätta om imorgon, började sakta realiseras genom att jag stod inför ett problem. Ett problem som jag kom fram till bara skulle lösas om jag tog tag i och uppfyllde det där som tidigare bara hade gnagt inom mig.

Och så helt plötsligt har jag steg-för-steg påbörjat arbetet med att nå mina två drömmar. Att jag skulle ta första steget för de båda under en och samma månad är nog mer en slump än något annat – men det känns fint, roligt och väldigt spännande!

Den första drömmen som nu kommer att realiseras tillsammans med en annan person började vi två aktivt arbeta på under förra veckan. Vad exakt det är kan jag ännu inte avslöja förutom att det handlar om hållbart mode.

Den andra drömmen ska jag alltså avslöja i morgon. Jag har gått och burit på det här nu i en dryg månad – så ni kan inte ana hur fantastiskt häftigt och spännande det känns att  äntligen få berätta. Att förverkliga en dröm som jag burit från och till under så många år kräver såklart ett rejält firande. Så skriv redan nu upp den 13e november i kalendern, för då blir det fest! Du kommer väl?!

Och tills imorgon: Har du någon dröm? Och är det en dröm du faktiskt vill förverkliga (och är beredd att göra allt som krävs) eller gör sig drömmen bättre som en fantasi? Berätta och diskutera gärna!