Att bestämma sig

Häromdagen bestämde jag mig: jag ska från och med nu fokusera på att göra det som jag själv tycker är roligt, och det som är tråkigt ska jag ta hjälp av andra till. Det låter kanske rätt självklart och logiskt, men ack så svårt det var att komma fram till. Det kräver nämligen en del självförtroende och en rak rygg för att inse detta. För det här innebär att jag kommer att ägna mig åt saker som jag kanske inte är så jätteduktig på, men tycker är roliga och utvecklande. Det kommer också innebära att andra kanske kan göra jobbet bättre och mer effektivt, eller att det jag tycker är roligt ofta väljs bort av andra företag som tråkigt. Men allt det här ska jag strunta i från och med nu.

För det viktigaste är nog att ha kul på jobbet, och eftersom ex. bokföring är roligt i min värld är det där jag ska lägga en del tid medan ex. fotografering inte är något jag är intresserad av att lära mig. Trots att detta kanske ter sig som raka motsatsen till vad många andra tycker och tänker. Så, nu gäller det att bli bättre på att lyssna på sig själv och aktivt välja de saker som jag upplever som roliga samarbeten, sköna kontakter och utvecklande lustfyllda uppgifter.

Tror att det här kommer bli riktigt bra, eller vad tror ni? Vad tänker ni kring privilegiet att kunna välja sin tid och sitt arbete?