Årets begagnade julklapp

I stolt annonssamarbete med Blocket
 

Jag skrev ju för någon vecka sedan om Second hand i första hand, och nu när det snart är jul vill jag verkligen slå ytterligare ett slag för det. Samt att det kanske lite slitna uttrycket “det är tanken som räknas“ aldrig är mer sant än under just julen. I år igen beräknas julhandeln slå nya rekord, och om det är något vi efter alla larmrapporter kring klimatförändringar etc i höst inte borde göra, så är det ju att fortsätta konsumera så vansinnigt som vi gör.

Det är tanken som räknas

Så därför: tänk gärna begagnat och genomtänkt (och om du köper nytt: välj schysst producerat och stötta i första hand små härliga butiker och aktörer som tror på en mer genomtänkt och medveten konsumtion!)

Så därför känns det fantastiskt kul att få teama upp med Blocket. De korar nämligen varje år “Årets begagnade julklapp” - och i år är det hemmaodling. Och som det trädgårdsmästarbarn jag är känns det lite extra skoj såklart!

Foto: Stil & Ansvar

Omtanke och personligt är den bästa klappen

Spana in min familjs julkort 1993! Jag är sju år och min lillebrorsa bara några månader gammal, mitt i ett hav av julstjärnor. Så ja, det här med växter och att odla är något som verkligen ger i alla fall mig en extra känsla av hemtrevnad och trygghet. Jag är ju uppväxt med det. Minst sagt.

Det finns därför inget som gör mig så himla glad som att få en grön växt i present - och jag tänker att det borde ju gälla alla andra också?! Köp en fin begagnad kruka, kanske plocka ett skott på en växt du redan har, skriv en liten historia om växten (är det ett arvegods i grunden? Hur tar en hand om den och så vidare?) och slå in fint.

Foto: Stil & Ansvar

Hemmaodling - årets begagnade julklapp

Och hallå, mitt i mörkaste årstiden: vad kan väl vara finare än att ge bort ett lite vårkit?! Hemmaodling for the win. Till trädgården, balkongen eller fönsterbrädan. Här har Blocket samlat en drös bra tips: Hemmaodling - Årets begagnade julklapp 2018.

Så ja, oavsett vad just du landar i när det gäller julklappar vill jag göra ett litet medskick, det är så lätt att dras med i hetsen. Gör inte det. Ta en steg tillbaka och upprepa för dig själv: det är tanken som räknas. Välj därför med omsorg. Och välj gärna begagnat. Och du, läs gärna mitt inlägg om Julhets, stress och att försöka skaka bort andras förväntningar, lika aktuellt varje år!

Foto: Stil & Ansvar

Vad är dina tankar om det här med julklappar? Och vad tänker du om Årets begagnade julklapp?

Detta inlägg är ett annonssamarbete med Blocket men alla ord och åsikter i inlägget är mina egna. Mer om hur jag arbetar hittar du här: Reklamsamarbeten och PR och Reklamsamarbeten på bloggen? Hur och varför jag gör det.

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.