5 rejält roliga grejer

Jajamensan, här kommer min lista på fem rejält roliga saker den här och de kommande veckorna, helt subjektivt utvalda av mig:

1. En dagstripp till Växjö

Idag har jag åkt tåg fram och tillbaka till Växjö efter att ha föreläst om Slow fashion för en matsal fylld med peppade tjänstemän på Länsstyrelsen i Kronobergs län. Är så tacksam och glad för att jag fick komma och också förhoppningsvis kunna inspirera till en lite mer hållbar garderob! 

Dessutom var det första gången i Växjö för mig så extra bonus att jag hann ta en promenad runt stan. Mindre bonus är kanske att jag fortfarande är rätt rejält förkyld och hostig, vilket såklart är sämst tajming eftersom så mycket kul händer den här veckan. Men allt går ju å andra sidan inte att planera i livet (Och varför har SJ så vansinnigt dåligt internet på tågen? Det undrar jag! Går ju nämligen inte alls att jobba så som jag vill....)

Slow fashion Johanna Nilsson

2. Jag gästar P1 Morgon imorgon kl 06.15

Imorgon hör ni min morgonpigga röst i P1 Morgon kl 06.15 snacka slow fashion och hållbart mode som uppföljning till ett reportage Sveriges Radio gjort om Re:Textile i Borås.

Spetsa öronen efter det - och om ni inte är uppe med tuppen som jag är i morgon så går intervjun i repris i samma program lite senare samt kommer såklart också att finnas på SR Play. Är såååå taggad! (och när Sveriges radio i telefon sa: "Hoppas du är morgonpigg? Taxin hämtar dig 05.40" svarar en ju självklart ja! Låt vara att jag normalt helst inte kliver upp före halv åtta....)

3. Ordfronten #15 - jag och Jennie gästar Ordfronts podcast

Och en vecka fylld med hostan från helvetet blir ju inte komplett om en inte klämmer in så mycket röstbaserat som bara är möjligt: igår gästade jag och Jennie tillsammans med Gunilla Ander podcasten Ordfronten. Tur att en podd går att klippa innan den släpps med tanke på mina hostattacker! =)

Nu ligger i alla fall podden uppe här: Ordfronten #15 Modebranschen ligger långt efter i eko-trenden. Och lyssna gärna på de tidigare avsnitten med andra författare också!

4. Sensus studiecirkel startar i Göteborg och Borås nästa vecka

Jag har ju tidigare berättat om studiecirkeln som jag och Jennie har tagit fram tillsammans med Sensus Studieförbund. Och nu rullas den ut i fler städer - vilket känns så vansinnigt roligt! Redan nästa vecka startar den i Göteborg och därefter i Borås med lokala cirkelledare. Mer info och hur du anmäler dig hittar du här: 

Slow fashion - hållbart mode - Göteborg - start tisdag 29 november 

Slow fashion - hållbart mode - Borås - start onsdag 7 december

5. Jag föreläser i Piteå 5 december

Och den 5 december, dvs om två veckor (kan ni förstå att det redan snart är december?!), hittar du mig i Piteå då jag föreläser på Pensionatet på Malmgatan 11. Mer info och anmälan hittas här: 

Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode 5 december - Piteå

Så ja! En drös rejält roliga grejer helt enkelt (om du frågar mig alltså =))

PS. Om du gillar inlägget får du gärna klicka på hjärtat så att jag vet vad du vill läsa mer om. Följ mig också på bloglovin' för att inte missa något och för att spara inlägg till sen. DS.