10 bra bloggar om hållbarhet

Delad glädje är dubbel glädje, eller hur?! Så därför vill jag tipsa om 10 bra bloggar på temat hållbarhet som ni absolut borde spana in, om ni inte redan gjort det (länk till respektive blogg hittar ni i rubrikerna):

Hållbart mode

Gröna Trådar

En av de bloggar jag kontinuerligt letar information på. Anna-Lisa som driver bloggen är textilvetare och en del av, det nu tyvärr avslutade projektet Stilmedveten. Och helt ärligt vet jag ingen som kan så mycket om material som hon! Jag lär mig sjukt mycket av den här bloggen, och för mig fungerar den som något av ett uppslagsverk.

Perfekt för dig, som precis som jag, vill läsa lite mer djupgående, kritiska och matnyttiga inlägg på temat hållbart mode.

Recovering Shopaholics

Snygg och inspirerande blogg av två, precis som titeln antyder, före detta rätt obetänksamma modenördar som nu ställer om sitt tänk och sin konsumtion. Bra inspiration för dig, som precis som de, kanske går igenom samma process!

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Hållbar hud- och hårvård

Emmi Snicker

Emmi:s blogg är fylld med inspirerande bilder och tips på bra ekologiska skönhetsprodukter. Vilket är toppen för mig som främst snöat in på det här med kläder, och gärna vill hitta inspiration och tips på bra märken och produkter för hud- och hårvård.

Jandi Heart Eco

Alejandra, som driver Jandi Heart Eco, skriver främst om ekologisk och hållbar skönhetsvård, men jag gillar nog faktiskt allra mest hennes lite mer sylvassa inlägg om bl a hållbart mode. Hållbarhet överlag är en sån jädra djungel, där så många företag förföriskt utger sig för att vara schyssta, och att då se förbi det kräver såväl mycket kunskap som ett kritiskt öga. Och det har hon. Dessutom är hon ironisk och rolig också!

Schysst va

Och precis som Alejandra är även Anna:s, som står bakom Schysst va, grund skönhetsvård. Men jag ska nog ärligt säga att jag läser inläggen om mode, livsstil och hennes tankar om att driva en hållbar business med ännu större behållning.

Och om du inte redan har koll/har spanat in hennes företag Stil och Ansvar, där lyxigare hållbara väskor står i fokus, så är det dags nu! Så mycket fint och fyllt med så mycket bra information om produktion och material.

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Hållbar livsstil

Rowan Tree

Rania skriver och fotar så fint på temat Slow living. Ja, något av en oas att surfa in till efter en hektisk dag. Dessutom bjuder hon, bara genom att vara sig själv, på så mycket inspiration när det gäller att om och om igen välja sin egen livsstil. För hur många snackar inte om att exempelvis flytta från storstan, leva billigare och jobba mindre? Rania har gjort det. Det är respekt bara det. 

Hildas

Det jag framförallt gillar med Sofias sätt att blogga på Hildas.se är henne lättlästa texter och ljusa bilder. Bloggen sorteras verkligen in under livsstil - och då en med fokus på mer slow living och hållbarhet som frilansande egenföretagare på landet utanför Alingsås. 

Ekomorsan

Hos Angelica på Ekomorsan avhandlas allt mellan kemikaliebantning till hållbar skönhetsvård. Finfint för dig som letar inspiration och tips inom hela hållbarhetsspektrat! 

Hemma hos Kikan

Det jag tycker är extra inspirerande inne hos Kikan är hur hon lyckas "konsumera mycket" utan att för den skull köpa nytt. Klädbyten, second hand och köp-och-sälj-sajter är hennes grej. Och just det här att hållbart mode inte behöver handla om minimalism (om du själv inte vill det förstås) är så viktigt att visa.

Och det lyckas den här bloggen: stor garderob, massvis med kläder men minimalt klädkonto och negativ miljöpåverkan. Som en nagel i ögat på alla som envisas med att hävda att handla kläder hållbart måste vara superdyrt!

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Bubblare: vegetarisk mat

Vegokäk

Att äta vegetariskt kan det finnas många anledningar till, personligen väger nog de etiska och miljömässiga aspekterna allra tyngst för mitt kostval (har varit lakto-ovo-vegetarian sedan jag var 16 år). Vegetarisk mat är helt enkelt ett hållbart val. Så därmed vill jag också tipsa om den mest inspirerande och härlig matblogg jag vet: Annies Vegokäk.

Jag tycker om att äta, men är sjukt ointresserad av att laga mat, läsa matbloggar och leta recept (istället har jag förmånen att kunna byta bort sådana sysslor mot tvätt och disk till min andra hälft som är grymt duktig i köket) Men om det är någon blogg som skulle kunna få mig att åtminstone bli lite inspirerad till att ta mig i matlagningskragen så är det denna!

Inga pekpinnar, god mat med mycket proteiner och fett och avslappnad attityd. Vad mer kan en begära?!

Det var 10 bloggar jag gärna återkommer till, men vilka har jag missat? Länka i kommentarsfältet så fyller vi tillsammans på med ännu fler inspirerande och härliga bloggar på temat hållbarhet!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och följ mig på bloglovin' om du inte vill missa något och vill spara inlägg till sen.