Plaza Kvinna tipsar om Slow fashion-boken

Bra grej denna månad är att Plaza Kvinna för andra året i rad kör ett helt temanummer om hållbart mode! Och de tipsar om min och Jennys bok.

Hatten av för att Plaza gör ett helt nummer om mitt absolut favvoämne - och såklart värt att spana in om du letar fin inspiration (sen kan ju jag, som är lite cynisk, tycka att de har ett liiite väl brett grepp när det gäller hållbarhet...)

Foto: Damon Hatefi

Foto: Damon Hatefi

Men oavsett hur gnällig jag låter så gillar jag ju skarpt att hållbart mode-peppen sprider sig - och att fler och fler upptäcker det! Och det ska såklart premieras och hejas på! (och till nästa års nummer hoppas jag de vågar smalna av och bli ännu bättre på vad som verkligen är hållbart)

Intervju i Kulturen i P1 om slow fashion

Tjoho nu är jag tillbaka från semestern superutvilad! Och tack för alla fina kommentarer på mitt senaste inlägg Nedkopplad och bortkopplad. Jag har haft en finfin vecka utan nyheter, sociala medier och jobb.

Veckan bestod av möhippa för en kompis i Stockholm, kompishäng i Nordingrå, några dagar hos mamma och pappa utanför Östersund samt två andra kompisars bröllop på Blidö i Stockholms skärgård.

Kulturen i P1 om slow fashion - JohannaN

Den här veckan består av sista arbetet på nya JohannaN-webshopen - samt en intervju med P1. Ber lite om ursäkt för de två svettiga ansiktena (jag samt radiojournalisten Lina) på bilden, men över 2 timmars häng i en sommarvarm butik gjorde sitt till. Kulturprogrammet Kulturen i P1 ska nämligen under hösten sända ett helt program om slow fashion! Gissa hur peppad jag är på det!

Adam Tensta i Musikhjälpen

I går kväll gästade Adam Tensta bästa Musikhjälpen - o vårt stora This is Home-halsband finns nu att buda på hos Tradera. Förutom halsbandet, som är signerat av Adam på ena sidan, ingår också en träff med honom där ni ses och snackar svenskhet. Lätt dagens bästa julklappstips!I går kväll gästade Adam Tensta bästa Musikhjälpen - och vårt stora This is Home-halsband finns nu att buda på hos Tradera. Förutom halsbandet, som är signerat av Adam på ena sidan, ingår också en träff med honom där ni ses och snackar svenskhet. Halsbandet och hela kollektionen symboliserar ju våra olika bakgrunder genom mönster från Västafrika, Finland, Stockholms miljonprojekt och Norrland. En bit av halsbandet har lämnats blank för att symbolisera framtiden och vad en själv vill fylla den med. Så gå gärna in och buda! I skrivande stund har 40 bud lagts och det sista ligger just nu på 1525 kr. Auktionen hittar du här: Adam Tensta-träff och signerat halsband.

Och om du vill spana in när Adam också spelade i buren så görs det via dessa två länkar: "This is War" och "Svart bäbis".

Norska Just Fashion skriver så fint om oss

Just Fashion skriver så fint om JohannaNNorska hållbara multibrand-webshopen Just Fashion skriver så fint om oss i ett långt blogginlägg på sin hemsida. Om vår produktion, vad vi tror på, hur vi jobbar och våra största utmaningar. Bl a skriver Marte, som är en av grundarna av Just Fashion, så här:

"...Can a business have a personal moral?

Yes, we do believe they can!

There are so many people who are skeptical to the concept of ethical fashion. It is such a wide term, and also difficult to grasp and to see something else than a trend in it. Well, it is in these meetings with our designers, by knowing them, that all doubt about their intentions is washed away. With JohannaN, I have been sure from the start.

She has walked the hardest way, to make her brand sustainable, and now she has come full circle in so many ways. The things that are still difficult to change are really difficult to change!!! Its complicated, sitting in Sweden, trying to get access to the details around the production, not because things are secret, but because there are no tradition for these kinds of investigations in Thailand.

To manage to make a lasting change, it is essential for our designers and us to understand the culture in the country in which we operate. To make room for dialogue that can stretch over time, so there are no misunderstandings..."

Hela texten hittas här: Just Fashion.no: To make it all go in a circle. Och om du letar nya spännande märken som drivs av hållbarhetsfrågor - så ska du absolut spana in Just Fashion: hemsida. En plattform och webshop som samlar några av de mest framsynta mindre modedesigners i Norge och Europa just nu. Så det är en ära att finnas representerad där! <3

Titiyo i skalbaggering i Dagens Nyheter

The always so stylish @therealtitiyo is wearing our bug ring while she is showing her favorite spots in Stockholm, in today's @dagens_nyheter. Titiyo, blir så jädrans glad av att se dig bära ringen så ofta! ️ En bättre start på morgonen är svår att få. Att slå upp Dagens Nyheter vid frukostbordet och få se bästa Titiyo bära min skalbaggering Tong sätter såklart bra känsla på fredagen. I dagens tidning guidar Titiyo (som för övrigt nog är stilinspiration och -förebild för fler personer än mig) genom sina kvarter i Vasastan. Så artikeln har absolut inget att göra med smycken, men det som gör mig så glad är att se Titiyo bära ringen som en del av sin vardagsoutfit.

Jag tror att hon har haft ringen i flera år vid det här laget, och när jag träffade henne (då hon kom förbi butiken) för någon månad sen berättade hon att det verkligen var en favorit som hon ofta bar. Jag tycker ju såklart att det är fantastiskt fint att höra när någon gillar mina smycken, men att också se eller få veta att de används gör mig ju galet glad. Så tack till dig Titiyo och alla ni andra som använder smyckena ofta och mycket! <3

Slowfashionuppropet i Morgon i P4 Västerbotten

P4 Västerbotten Klimatvecka Slowfashionuppropet Johanna Nilsson KonsumtionIdag började jag dagen med några minuters gästspel per telefon i Morgon i P4 Västerbotten - de har tema Klimat denna vecka och idag handlade det om konsumtion. Jag pratade om Slowfashionuppropet och vikten av att vi måste ta eget ansvar för hur vi handlar och konsumerar kläder. Bl a genom att använda våra kläder mycket längre än vad vi idag gör, samt att inte underskatta betydelsen av att rösta med plånboken.

Himlans kul att få vara med, även om jag ju är en galet morgontrött person. Kanske hörs det i klippet, som hittas här: 2 december Morgon i P4 Västerbotten (jag dyker in vid 1:16:50 ungefär!)

Annika Norlin i Hello Saferide och Säkert! bär JohannaN

Fantastiska svenska artisten och låtskrivaren Annika Norrlin, känd som Hello Saferide och Säkert! är JohannaNs nyaste ambassadör. Här med BJÖRK örhänge i silver Fantastiska artisten och låtskrivaren Annika Norlin, mer känd som Hello Saferide eller Säkert!, är vår nyaste ambassadör. Vilket känns så sjukt roligt! Annika bär upp BJÖRK-örhänget i silver som en riktig boss - och oj vad hon är inspirerande och grym. Spana in vilka andra smycken Annika bär från oss här: Hello Saferide i JohannaN.

Intervju i Mitt i Stockholm

Mitt i Stockholm JohannaN Frejgatan 47 I senast numret av Mitt i Stockholm (nr 14, 9 oktober) är det jag som hänger på framsidan - hur kul och märkligt är inte det?! Mitt i Stockholm är en gratis helgtidning som delas ut till alla hushåll i Stockholms innerstad, dvs Vasastan, Östermalm, Södermalm och Kungsholmen.

Det är totalt ganska många tidningar (174 000 stycken för att vara exakt) - och att så många har kommit in i butiken och sagt hej efter att läst intervjun känns såklart galet roligt. Helsidesintervjun kan du läsa digitalt här: "Hennes smycken pryder kändisarna"